Liepos 26 d. paskelbtame pareiškime Rumunijos užsienio reikalų ministerija sakė, kad negalėjo išduoti tranzito leidimo dėl Europos Sąjungos 2014 m. įvesto embargo. Smulkesnės informacijos pareiškime nepateikiama.

Vakarai paskelbė sankcijas Rusijai dėl, pavyzdžiui, 2014 m. kovo mėnesį užgrobto Ukrainos Krymo pusiasalio ir paramos separatistams Ukrainos rytinėje dalyje, kur vykstančiuose susirėmimuose nuo 2014 m. balandžio mėnesio žuvo daugiau nei 10 300 žmonių.

Naujienų agentūros AP teigimu, Serbijos pareigūnai šį mėnesį skundėsi, kad NATO narė Rumunija neleido gauti maždaug 60 naudotų rusiškų tankų ir šarvuotų transporto priemonių, kurios iš Rusijos turėjo būti atgabentos į Serbiją Dunojaus upe.

Rusijos gynybos ministerija neigia išsiuntusi tokią siuntą į Serbiją. Liepos 26 d. pareiškime, kurį citavo „Interfax“, Rusijos gynybos ministerija sakė, kad tokie pranešimai yra „visiški pramanai“.

Vėliau paaiškėjo, kad Serbija visgi gavo 10 šarvuočių, o Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius padėkojo V. Putinui už paramą stiprinant kariuomenę.

Rusija yra tiekusi karinę įrangą Serbijai, sukeldama susirūpinimą Balkanų regione.

XX a. dešimtajame dešimtmetyje, vykstant kruvinajam Jugoslavijos žlugimui, Serbija kariavo su kaimyninėmis šalimis: Kroatija, Bosnija ir Kosovu.

Serbija iš Rusijos yra gavusi šešis naikintuvus MiG-29.