Tokia žinia nuskambėjo rumunų kariuomenei išvakarėse pranešus, kad vienam naikintuvui MiG-21 sugedo važiuoklė.

„Priemonės imtasi dėl to, kad naudojant „MiG-21 LanceR“ pranešta apie daugybę incidentų ir aviacijos avarijų“, – nurodė ministerija.

Kovo 2 dieną MiG-21 dingo iš radarų ekranų, patruliuodamas prie Juodosios jūros. Vėliau orlaivis buvo rastas sudužęs, taip pat paaiškėjo, kad jo pilotas žuvo.

Naikintuvo ieškojęs sraigtasparnis „IAR 330 Puma“ sudužo esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms. Visi septyni jame buvę įgulos nariai taip pat žuvo.

Gynybos ministerija atlikusi preliminarų tyrimą nurodė, kad incidentus sukėlė „žmogiškųjų ir aplinkos veiksnių derinys“.

Tikslus naikintuvų MiG-21 skaičius yra įslaptintas. Neoficialiais skaičiavimais, šiuo metu Rumunijoje jų yra maždaug 25. Komunistinio režimo laikais šalis turėjo apie 400 MiG-21.

Atsižvelgiant į penktadienio pranešimą, ši NATO narė dabar yra priklausoma nuo neseniai iš Portugalijos įsigytos F-16 naikintuvų eskadrilės, taip pat nuo sąjungininkų oro policijos misijų.

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą NATO sustiprino savo rytinį flangą, be kita ko, siųsdama papildomus karius ir įrangą į Rumuniją, besiribojančią su Ukraina.

Bukareštas taip pat teigia „paspartinęs“ pastangas iš Norvegijos įsigyti dar 32 naikintuvus F-16 ir tokiu būdu šalies oro pajėgas papildyti dar dviem eskadrilėmis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)