Italija stengiasi išbristi iš jau dvejus metus šalį slegiančios recesijos, dėl kurios nedarbas pasiekė rekordines aukštumas, o parlamentas diskutuoja dėl ateinančių metų biudžeto projekto, kuriame numatyti tolesni apkarpymai.

„Mes atiduodame pinigus bankininkams! Mes tarsi mašina, riedanti nuo skardžio“, – Komunistinio atgimimo partijos lyderis Paolo Ferrero pareiškė per demonstraciją Romoje, kurią organizavo profsąjungų konfederacija USB.

Protesto eitynėse Romos centre dalyvavo keli tūkstančiai žmonių, tarp kurių buvo ugniagesių, plieno pramonės darbininkų ir studentų.

Fiumičino oro uostas sostinėje pranešė, kad dėl bagažo tvarkytojų ir civilinio oro susisiekimo darbuotojų streiko teko atšaukti 143 skrydžius.

Taip pat smarkiai vėlavo traukiniai Milane, o prie streiko prisidėjo dalis Romos autobusų. Panašūs susisiekimo darbuotojų streikai vyko Palerme ir Neapolyje.

Protestuotojai Romoje ketina naktį praleisti vienoje aikštėje, laukiant didesnio aktyvistų mitingo, kurį planuojama surengti šeštadienį. Pareigūnai baiminasi, kad šie protestai gali peraugti į smurtinius susirėmimus.