Savo savaitinėje ataskaitoje institutas teigė, kad padėtis iš esmės yra teigiama, visgi virusas paplito gana smarkiai.

„Kai kuriuose regionuose ir toliau pranešama apie daugybę naujų COVID-19 infekcijos atvejų“, – teigė institutas antrosios birželio savaitės apžvalgai skirtame pranešime.

Lacijaus regione, kuriame įsikūrusi ir šalies sostinė Roma, užsikrėtimų skaičius viršijo epidemijos epicentru tapusiame Lombardijos regione fiksuotą užsikrėtimų skaičių.

Pastarosiomis dienomis Romoje buvo nustatyti du protrūkiai, tačiau sveikatos apsaugos pareigūnai teigia, kad padėtis yra „kontroliuojama“. Vienas protrūkis užfiksuotas nelegaliai užimtame pastate darbininkų rajone, kitas – ligoninėje.

„Ši padėtis turėtų paskatinti išlikti atsargiems, nes ji rodo, kad tam tikrose šalies vietose viruso plitimo galimybė vis dar yra didelė“, – sakoma pranešime.

Italijoje koronavirusinės infekcijos pandemija nusinešė daugiau nei 34 500 žmonių gyvybes nuo tada, kai pirmasis užsikrėtimo atvejis buvo užfiksuotas Lombardijos Kodonjo mieste.

Tai buvo pirmasis už Kinijos ribų užfiksuotas infekcijos atvejis. Pastarojoje šalyje ligos protrūkis prasidėjo 2019 metų gruodžio mėnesį.

Regis, Italijai galiausiai pavyko suvaldyti protrūkį, o šiuo metu registruojama po kelias dešimtis koronavirusinės infekcijos sukeltų mirčių per dieną, tuo tarpu užsikrėtimų skaičius taip pat sumažėjo.