Protestuotojai laikė oranžinio plastikinio tinklelio, kuriomis miesto valdžia apjuosia duobes, nuvirtusius medžius ar pavojingas šaligatvių vietas, juostas. Susirinkusieji sakė, kad Virginia Raggi – pirmoji Amžinojo miesto merė moteris – yra atsakinga už apverktiną miesto transporto būklę ir prastą šiukšlių surinkimą.

Socialiniuose tinkluose pastarosiomis savaitėmis išplito šūkis – „Roma taria: „Gana!“. Gyventojai sako, kad jiems pabodo užsidegantys autobusai, laukėjantys parkai ir apleisti pastatai, kuriuose klesti narkotikų prekeiviai.

Ši demonstracija buvo suorganizuota dar prieš praėjusį antradienį įvykusį nelaimingą atsitikimą, kai vienoje iš Romos metropoliteno stočių sugedus eskalatoriui buvo sužeisti daugiau kaip 20 žmonių, daugiausiai Rusijos futbolo aistruolių.

Prieš isteblišmentą nusistačiusio Penkių žvaigždučių judėjimo (M5S) iškelta V. Raggi 2016 metais laimėjo skolose skendinčios Italijos sostinės mero rinkimus, tačiau jai sunkiai sekėsi suburti komandą ar imtis iniciatyvos, todėl jos populiarumas smarkiai krito.

Be to, V. Raggi yra kaltinama melavus dėl vieno iš tarybos narių paskyrimo. Teismas nuosprendį šioje byloje turėtų paskelbti lapkritį.

Jei merė būtų pripažinti kalta, iš jos būtų tikimasi atsistatydinimo, o tai galbūt atvertų kelią į sostinės vadovo postą kraštutiniams dešiniesiems.

„Turime išsiųsti šią moterį namo ir rasti žmogų, kurio vienintelis tikslas nebūtų šypsojimasis fotografams," – piktinosi 75-erių profesorė Cecilia Todeschini.

23-erių studentas Giancarlo sakė, jog džiaugiasi, kad „tiek daug žmonių“ susirinko į protesto akciją. „Nebegalime daugiau kęsti tokio neveiklumo," – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)