Žinia apie T. Cruise'o ir Katie Holmes skyrybas sulaukė daugybės komentarų „Twitter“ tinkle. Savo nuomonę šia tema išsakė ir R. Murdochas: „Scientologija vėl atsidūrė dėmesio centre. Labai keistas kultas, o dėl labai didelių pinigų Tomas Cruise'as hierarchijoje yra antras ar trečias“.

263 tūkstančius pasekėjų turintis R. Murdochas rašė: „Pažiūrėkite, kaip vystėsi Katie Holmes ir scientologijos istorija. Kažkas baisaus ar netgi blogo šiuose žmonėse“. Žiniasklaidos magnato imperijai „News Corporation“ priklauso Holivudo kino studija „20th Century Fox“, platinusi keletą T. Cruise'o filmų.

Suprasdamas, kad jo žodžiai sulauks griežto Scientologijos Bažnyčios atsako, R. Murdochas dėstė toliau: „Scientologija vykdo puolimą „Twitter“ tinkle. Spėju, kad jis stiprės ir blogės, o gal net taps grėsmingu. Nepaisant to, laikausi savo pozicijos“.

Vieno tinklo vartotojo paklaustas, ar yra krikščionis, R. Murdochas atsakė: „Stengiuosi juo būti“. O paprašytas pakomentuoti mormonų tikėjimą, jis parašė: „Mormonizmas man yra mįslė, vis dėlto mormonai tikrai nėra blogybė“.

T. Cruise'as yra garsiausias scientologijos – prieštaringai vertinamos religijos, kurią praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje sukūrė mokslinės fantastikos autorius Lafayette'as Ronas Hubbardas – pasekėjas.

Šios bažnyčios lyderis Davidas Miscavige'as buvo vyriausias pabrolys T. Cruise'o ir K. Holmes vestuvėse.

Scientologijos pasekėjai „tikrinami“ pasitelkus prietaisą, vadinamą „E-meter“. Bažnyčia tikina, kad juo galima išmatuoti žmogaus mentalitetą.

K. Holmes skyrybų dokumentus užpildė praėjusią savaitę, po penkerius metus trukusios santuokos. Anot pranešimų JAV žiniasklaidoje, moteris prašo išskirtinių globos teisių į judviejų su T. Cruise'u šešiametę dukrą Suri, nes manoma, kad ji nenori, jog mergaitė būtų auklėjama kaip scientologė.