„Nejau tai blogai – pasipuošti kostiumu, dailiu sijonu ar normalia suknele? Juk sportiniai marškinėliai persišviečia, sportinė apranga pridera tik sportuojant. Einant į vakarėlius reikia puoštis vakariniais drabužiais, keliaujant į klubą – klubine apranga, einant į darbą – darbui skirtais drabužiais. Todėl ir sakau, kad reikia jausti skirtumą – nes neaišku, ar čia ji į pirtį išsiruošė, ar į darbą ministerijoje ar kitoje tarnyboje“, - per interviu dienraščiui „Komsomolskaja Pravda“ sakė Čečėnijos lyderis.

Ankščiau tarptautinė žmogaus teisių gynimo organizacija „Human Rights Watch“ pareiškė, jog Čečėnijoje į biudžetines įstaigas nebeįleidžiamos skaromis galvos nepridengiančios dailiosios lyties atstovės, taip pat galvos nedengiančios mergaitės nebeįleidžiamos į paskaitas ir pamokas.

2010 metų birželį Grozne pasitaikė atvejų, kai dažais buvo apšaudytos galvos apdangalų neryšinčios merginos. Kaip teigia žmogaus teisių gynėjai, per prievartą musulmonišką aprangos stilių perša būtent R. Kadyrovo režimas.

Kalbėdamas apie sausąjį įstatymą Rusijoje, Čečėnijos lyderis sakė: „Kiek pas mus miršta nuo alkoholizmo? 100, 200, 300 proc. daugiau nei nuo terorizmo. Štai kodėl reikia sveikai gyventi! Alkoholizmas – Rusijos liga. Jeigu ne mokesčiai, alkoholis seniai būtų uždraustas. Tačiau čia sukasi labai dideli pinigai. Rusijos Valstybės Dūma jau seniai būtų priėmusi sausąjį įstatymą, jeigu su tuo nebūtų susiję galingi žmonės“.

„Alkoholikas neturi šeimos, neturi tėvynės, neturi valstybės, jis – našta. Prisigėrė, sumušė žmoną, vaikus, visą šeimą pasiuntė po velnių ir sėdi sau girtas, nekontroliuojantis savęs... Arba sėdo girtas prie vairo – žuvo pats, pražudė kitus. Koks skirtumas tarp teroristo ir girto vairuotojo? Ogi visiškai jokio“, - per interviu sakė Čečėnijos lyderis.

Žurnalisto klausimas, sukėlęs audringą R. Kadyrovo reakciją, buvo susijęs su įstatymu, numatančiu, jog stipriųjų gėrimų Čečėnijoje galima įsigyti tik nuo 8 iki 10 valandos ryto. Kaip patvirtino Čečėnijos lyderis, „turime tik džiaugtis, jog degtinės parduodama mažai“.

„Aš nė sekundei nepažeidžiau įstatymo, leidęs degtine prekiauti tik dvi valandas per parą. Kas čia per nesąmonė? Jeigu galėčiau, prekybos laiką sutrumpinčiau dar 10 minučių“, - pareiškė R. Kadyrovas.