Iš pradžių televizijos pranešimuose buvo teigiama, kad žuvo iki vienuolikos žmonių, tačiau pareigūnai tvirtina, kad aukų skaičius kol kas nežinomas.

Kol kas neaiški ir nelaimės priežastis, tačiau liudininkai pasakoja, jog prieš namų griūtį nugriaudėjo sprogimas ir buvo juntamas stiprus dujų kvapas. Miesto meras Eduardo Paesas tvirtina, kad namai sugriūti galėjo dėl konstrukcinių klaidų.

„Griuvėsiuose vis dar yra žmonių, tik mes nežinome kiek. Gavome prieštaringą informaciją“, - sakė miesto vadovas naujienų agentūrai AFP ir pridūrė, kad į ligoninę buvo nuvežti keturi asmenys.

Įvykio vietoje dirba daugybė gelbėtojų. Policija nelaimės vietą užtvėrė. Saugumo sumetimais gatvėje, kur įvyko nelaimė, išjungtas elektros tiekimas.

Vienas įvykio liudininkas, naujienų agentūrai „Reuters“ prisistatęs Gilberto vardu, pasakojo: „Tai buvo tarsi žemės drebėjimas. Iš pradžių žemyn ėmė kristi pastatų dalys. Žmonės puolė bėgti. O tuomet viskas vienu metu sugriuvo“.

Nelaimė nutiko praėjus vos trims mėnesiams nuo dujų sprogimo kitoje Rio de Žaneiro vietoje esančiame restorane, tada žuvo trys žmonės.

Pasigirdo susirūpinimas dėl Rio de Žaneiro infrastruktūros būklės, mat Brazilija 2014 metais taps Pasaulio futbolo čempionato šeimininke, o dar po dviejų metų surengs Olimpines žaidynes.