Rio de Žaneiro metu tapus evangeliklui Marcelo Crivellai, šįmet pirmą kartą per 22 metus, kai vyksta tokios eitynės, miestas finansiškai neprisidėjo prie jų organizavimo.

Finansinę paramą suteikė privatus verslas, tačiau šįmet parade buvo tik šešios platformos. Pernykštėse eitynėse, kuriose dalyvavo 600 tūkst. žmonių, buvo net 12 platformų.

Tarp dalyvių buvo ir virtinė muzikos žvaigždžių, įskaitant dainininkę, vietos LGBT bendruomenės ikoną Danielą Mercury, taip pat Pabllo Vittarą – dabartinę Brazilijos „drag“ (persirengimo meno) karalienę. Koncertai vyko visą popietę.

„Tai pasipriešinimo diena, – sakė savo homoseksualumo meslepiantis miesto tarybos narys Davidas Miranda. – M. Crivella paliko mus be finansavimo, bet esame čia“.

M. Crivella taip pat yra žadėjęs apkarpyti finansavimą Rio de Žaneiro sambos mokykloms, kurios visus metus ruošiasi pasirodymui legendiniame Rio de Žaneiro karnavale.

Saule, nuostabaus grožio paplūdimiais ir nežabotu seksualumu pulsuojančiu Rio de Žaneiro karnavalu garsėjanti Brazilija išsiskiria konservatyvumu.

Dauguma šalies gyventojų yra katalikai, o pastaraisiais metais čia, kaip ir daugelyje Lotynų Amerikos šalių, išpopuliarėjo įvairios evangelikų Bažnyčios.

Daugelis čia vis dar laikosi nuomonės, kad homoseksualumas tėra asmens pasirinkimo reikalas, nors mokslininkai jau daugiau nei penkis dešimtmečius tvirtina, jog taip nėra.