Opozicijos demonstrantai kai kuriose šalies dalyse trukdo balsuoti – kitą dieną po to, kai susišaudymas Bankoke tarp konkuruojančių stovyklų protestuotojų pakurstė nuogąstavimus dėl didesnio smurto.

Balsavimas baigėsi iki 15 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku, kaip ir numatyta, pranešė rinkimų komisija, nors dėl demonstrantų veiksmų šimtų rinkimų apylinkių iš viso nebuvo įmanoma atidaryti arba jas teko uždaryti pirma laiko.

Pirmalaikius rinkimus sušaukė premjerė Y. Shinawatra, nesėkmingai bandydama slopinti didėjančią įtampą šalyje, kur tris mėnesius vyko kartkartėmis kruvini mitingai už jos vyriausybės nuvertimą.

Protestuotojai nori rinkimų atidėjimo metams ar daugiau, kad nerinkta „liaudies taryba“ galėtų įgyvendinti nelabai aiškiai apibrėžtas reformas prieštaringai vertinamo Yingluck brolio Thaksino įtakai panaikinti. Ekspremjeras Thaksinas Shinawatra buvo nušalintas per 2006 metų perversmą, kuris šalyje pradėjo politinių neramumų ciklą.

Balsavimas dėl antivyriausybinių protestuotojų veiksmų negalėjo prasidėti 45-iose iš 375 šalies apygardų, pranešė pareigūnai.

Bankoke balsuoti buvo neįmanoma mažiausiai trijose rinkimų apygardose, tarp jų - Lak Si, kur šeštadienį vyko dramatiškas susišaudymas tarp vyriausybės šalininkų ir priešininkų, per kurį buvo sužeisti mažiausiai septyni žmonės.

Tačiau kai kuriuose sostinės rajonuose balsavimas, regis, prasidėjo netrukdomas opozicijos protestuotojų, kurie jau dvi savaites yra užėmę svarbias miesto sankryžas, taip siekdami didinti spaudimą Yingluck laikinajai vyriausybei.

Premjerė buvo tarp pirmųjų balsavusių rinkėjų – savo balsą ji atidavė žiniasklaidos akivaizdoje vienoje sostinės rinkimų apylinkėje.

Šeštadienio vakaro susirėmimai sukėlė nuogąstavimų dėl tolesnio smurto per rinkimus, nes emocijos verda abiejose politinėse stovyklose.

Nuo to laiko, kai prasidėjo opozicijos mitingai, mažiausiai 10 žmonių žuvo, o dar šimtai buvo sužeisti per susirėmimus, išpuolius panaudojant granatas ir šaudymus iš pravažiuojančių automobilių.