Per ankstesnę dieną Didžiojoje Britanijoje įvykusius vykusius parlamento rinkimus leiboristai patyrė triuškinamą pralaimėjimą premjero Boriso Johnsono Konservatorių partijai.

„Liksiu čia [kaip leiboristų lyderis], kol bus išrinktas mane pakeisiantis“, - žurnalistams Londone sakė J. Corbynas ir pridūrė, kad nepasitraukdamas iš karto elgiasi atsakingai savo partijos atžvilgiu.

Pasak J. Corbyno, naujojo opozicijos lyderio rinkimai įvyks „ateinančių metų pradžioje“.

Kalbėdamas apie savo ateities planus leiboristų lyderis sakė, kad ketina likti parlamento nariu.

Anksčiau penktadienį J. Corbynas paskelbė, kad buvo išrinktas į parlamentą, bet savo partijai nebevadovaus.

„Nevesiu partijos į kitus rinkimus“, – sakė jis.

J. Corbynas taip pat griežtai kritikavo žiniasklaidą už „pasibjaurėtiną“ elgesį su juo ir jo komanda per rinkimų kampaniją. J. Corbyno reitingai yra gana žemi; jis kritikuojamas dėl to, kaip tvarkėsi su kaltinimais dėl antisemitizmo jo Leiboristų partijoje, ir tariamų simpatijų uždraustoms teroristinėms grupuotėms.

Kaip vieną iš leiboristų pralaimėjimo šiuose rinkimuose priežasčių J. Corbynas paminėjo visuomenės nuovargį dėl užsitęsusios „Brexit“ dramos.

J. Corbynas leiboristams vadovauja nuo 2015 metų.

Ketvirtadienį Jungtinėje Karalystėje vykusius parlamento rinkimus tvirtai laimėjo B. Johnsono, atkaklaus Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos šalininko, vedami konservatoriai.

Kaip rodo naujausi rezultatai, toriai Bendruomenių rūmuose turės 365 vietas iš 650, o leiboristai gaus 203 mandatus. Škotijos nacionalinė partija laimėjo 48 vietas, o Liberalų demokratų partija – 11 mandatų.

Karalienė Elizabeth II anksčiau penktadienį įpareigojo B. Johnsoną suformuoti naują ministrų kabinetą.