Ukraina ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos tapo NATO dalimi. Ne de jure, bet de facto. Nes mes turime ginkluotės ir žinių, kaip ja naudotis. Esu tikras, kad netolimoje ateityje mes tapsime de jure NATO nare“, – interviu britų nacionaliniam transliuotojui BBC pareiškė O. Reznikovas.

Ministras nesutiko, kad toks jo pareiškimas gali būti įvertintas nevienareikšmiškai – nesutikti gali ne tik Rusija, o ir pats Aljansas, kuris aktyviai siekia užtikrinti, kad nebūtų laikomas karo dalyviu.

O. Reznikovas interviu taip pat pabrėžė esąs įsitikinęs, kad Ukraina sulauks ginklų, kurių prašo jau ilgą laiką, pavasarį numatant naują Rusijos pajėgų puolimą. Ministras tvirtino, kad Maskva galimai ruošia „pajėgas, amuniciją ir ginkluotę“, rengdamasi puolamosioms operacijoms iš okupuotų Ukrainos teritorijų šalies pietuose ir rytuose.

„Pavasaris yra geriausias laikas atnaujinti visų pusių judėjimą. Mūsų manymu, jie bus pasirengę startui, tad, be jokios abejonės, pasirengti startui turime ir mes“, – sakė O. Reznikovas.

Ministras kalbėjo praėjus dienai po to, kai Rusijos gynybos ministerija netikėtai pakeitė karinių pajėgų Ukrainoje vadą – šias pareigas iš generolo Sergejaus Surovikino perėmė generolas Valerijus Gerasimovas. Ukrainos gynybos ministro teigimu, šie pokyčiai yra „konflikto tarp Jevgenijaus Prigožino ir Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų“ padarinys. Anot O. Reznikovo, vadovaujant S. Surovikinui, Rusija išsekino savo raketų atsargas „nepasiekusi jokių rezultatų“.

Keletui užsienio šalių neseniai pažadėjus perduoti Ukrainai tankų, O. Reznikovas atmetė kai kur pasigirdusius būgštavimus dėl galimos Rusijos reakcijos. „Mano šalyje vyksta karas, – akcentavo ministras. – Jie atakuoja mano miestus, mano ligoninę, mano darželius, mano mokyklas. Jie jau nužudė daugybę civilių. Jie yra prievartautojų, žudikų ir plėšikautojų armija. Koks bus tolesnis eskalavimo lygis?“

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją