Pasak agentūros, atvirai prieinami dokumentai rodo, kad G. Baevskis perdavė arba pardavė nekilnojamąjį turtą trims iš šių moterų.

Katerina Tichonova, įregistruodama naują įmonę, taip pat nurodė G. Baevskiui priklausančio buto adresą kaip savo pačios namų adresą.

G. Baevskis bendradarbiauti su broliais Rotenbergais pradėjo 2011 metais ir iki 2014 metų dirbo vienos iš A. Rotenbergo investicinių įmonių vadovu.

Kaip pažymi „Reuters“, remdamasi atvirai prieinamais duomenimis, įmonė, kurios bendrasavininkiu buvo G. Baevskis, per pastaruosius dvejus metus gavo valstybinių užsakymų už 6 mlrd. rublių.

„Reuters“ nusiuntė G. Baevskiui užklausą dėl nekilnojamojo turto sandorių ir jam priklausančio verslo. Užklausa buvo nusiųsta jo namų adresu, bet atsakymo nebuvo gauta.

D. Peskovas naujienų agentūrai „Reuters“ sakė: „Mes nieko nežinome, kas yra šis žmogus (G. Baevskis – aut. past.). Prezidentas taip pat jo nepažįsta“.

A.Rotenbergo atstovas naujienų agentūrai pareiškė, kad verslininkas neturi jokios informacijos apie G. Baevskio nekilnojamojo turto sandorius.

Į klausimą, ar G. Baevskis, sudarydamas nekilnojamojo turto sandorius, veikė A. Rotenbergo nurodymu ir ar šie sandoriai nebuvo kažkaip susiję su A. Rotenbergo ir V. Putino draugyste, A. Rotenbergo atstovas atsakė: „Žinoma, kad ne. Tokie pareiškimai yra absurdiški“.

A. Rotenbergo atstovas pridūrė, kad G. Baevskis „nedirba“ nė vienoje A. Rotenbergo įmonėje ar valdančiojoje bendrovėje.

Kovo 28 dieną Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pranešė, kad iš užsienio rengiama „informacinė ataka“, nukreipta prieš V. Putiną ir jo aplinką.

D. Peskovas taip pat pareiškė, kad pasirodžius šmeižikiškai informacijai apie šalies prezidentą, Kremlius savo poziciją gins teisme.