Savaitgalį jau ketvirtas senatorius iš D. Trumpo Respublikonų partijos signalizavo paramą atitinkamai rezoliucijai, kurią prieš kelias dienas priėmė Atstovų Rūmai.

Tai reiškia, kad rezoliucijai gali būti pritarta respublikonų dominuojamame Senate, jei už ją vieningai balsuos demokratai. Tačiau ir tokiu atveju liktų dar viena kliūtis. Nes net jei rezoliuciją priimtų Senatas, D. Trumpas galės ją vetuoti - jis jau paskelbė, kad tai darytų. Kad prezidento veto būtų atmestas, abiejuose Kongreso rūmuose būtų reikalinga dviejų trečdalių balsų dauguma. Tai sunkiai tikėtina.

Vis dėto D. Trumpui nebūtų palanku, jei ir respublikonų vyraujamas Senatas balsuotų prieš jo kursą ir jis būtų priverstas imtis veto.

Laikraštis „Bowling Green Daily News“ savaitgalį citavo respublikonų senatorių Randą Paulą iš Kentukio, teigusį, kad jis negalįs balsuoto už tai, kad prezidentas leistų lėšas, kurių Kongresas neskyrė.

D. Trumpas vasario viduryje paskelbė nacionalinę nepaprastąją padėtį, kad be Kongreso pritarimo galėtų finansuoti sienos Meksikos pasienyje statybą. Kongresas nesutiko skirti jo reikalaujamos sumos. Paskelbdamas nepaprastąją padėtį, D. Trumpas siekia papildomų milijardų gauti iš kitų šaltinių. Tačiau jo veiksmai teisiniu požiūriu yra labai ginčytini.

Atstovų Rūmuose minėtai demokratų rezoliucijai pritarė ir keliolika respublikonų.