Šalyje, kuri niekada nesistengė nuslėpti pykčio užjūrio priešininkei, demokratų lyderio ryšiai su Prancūzija - Bretanėje gyveno jo tėvai, ten prabėgo vaikystės vasaros atostogos - tapo lengvu puolimo taikiniu.

Aristokratiška Masačusetso senatoriaus laikysena užtraukė respublikonų pašaipas: pradedant pravardėmis Jacquesas Kerry ar Jeanas Cheri, ir baigiant "prancūziškai atrodančio senatoriaus" epitetais.

Konservatyvieji JAV apžvalgininkai niekada nepasikuklina įkąsti viskam, kas prancūziška - visai kaip jų kolegos Paryžiuje, kurie su malonumu užsipuola beveik viską, kas amerikietiška.

Nors Prancūzija buvo JAV sąjungininkė pirmajame Persijos įlankos kare, o jos Užsienio legionas netgi nusipelnė ypatingų pagyrų, 2003 metų kovą Prancūzijai atsisakius prisidėti prie JAV vadovaujamų pajėgų įsiveržimo į Iraką, buvo duotas pretekstas naujai priešiškumo bangai. Vienu metu JAV Kongreso kavinėse skrudintos bulvytės (angl. "French fries") netgi buvo pervadintos "freedom fries" - laisvės bulvytėmis.

Pasakymas, kad J.Kerry atrodo kaip prancūzas - vienas nuožmiausių kirčių, kokį tik gali smogti respublikonų stovykla. Tai iš karto meta ant J.Kerry įtarimų šešėlį ir netgi perša mintį, kad jis yra "Paryžiaus kandidatas".

Didžiąją dalį vaikystės ir jaunystės J.Kerry motina praleido šeimos dvare Bretanėje, kuris priklausė tarptautiniu verslu užsiiminėjusiam jos tėvui. Kelias kalbas mokanti J.Kerry žmona Teresa Heinz Kerry, kilusi iš Mozambiko, būtų viso labo antra užsienyje gimusi JAV pirmoji dama.

"Jungtinėse Valstijose gajus struktūrinis antiprancūziškas jausmas, kurio istorija atveda į kolonijinį Amerikos laikotarpį, - teigė Niujorko universiteto Prancūzų studijų instituto profesorius Edas Berensonas. - Pasitaiko momentų, kai antiprancūziškos nuotaikos prasiveržia kasdieniame politiniame diskurse. Dabartinės (apraiškos) yra pačios blogiausios, bet nėra naujos".

Respublikonai, atkakliai prikaišiojantys J.Kerry ryšius su Prancūzija, iš tikrųjų mėgina įkalti šaliai į galvą, "kad Kerry tikrai nėra vienas iš mūsų", pabrėžė E.Berensonas.