Kartu su juo savo kandidatūrą atsiėmė ir buvusi bendrovės „Hewlett Packard“ vadovė Carly Fiorina, sulaukusi labai mažo palaikymo Ajovoje bei Naujajame Hampšyre.

Daug lėšų rinkimas skyrusio Naujojo Džersio gubernatoriaus rinkimų kampanija truko ilgiau nei kitų kandidatų, tačiau po balsavimo jis liko šeštoje vietoje.

Per savo rinkimų kampaniją Ch. Christie pabrėžė turimą teisinę patirtį, kurią įgijo dirbdamas federaliniu prokuroru po rugsėjo 11 d. išpuolių. Anot jo, tai davė naudingų žinių, padėsiančių šalį apginti nuo teroristų.

Ch. Christie taip pat sakė manantis, kad gali sėkmingai dirbti ne tik su respublikonais, bet ir su demokratais siekiant Vašingtone atlikti svarbius darbus.

Tačiau jo pozicija dėl klimato kaitos, imigracijos ir homoseksualų teisių sutampo su dešiniųjų pažiūromis, todėl jis buvo lyginamas su kitais konservatoriais.

Buvęs prokuroras Ch. Christie yra gerai žinomas dėl tiesmukos ir agresyvios kalbėjimo manieros, o jo kompanijos šūkis buvo: „Sakyk viską, kaip yra iš tiesų“.

Nepaisant to, jį greitai nustelbė Donaldas Trumpas, kurio ryški asmenybė ir kontroversiški pasisakymai apie imigrantus ir prekybą pritraukė minias žmonių ir susilaukė taip trokštamo žiniasklaidos dėmesio.