„Manau, kad jis neturėtų būti kitas šalies vadovas“, – pabrėžė A. Hutchinsonas.

72-ejų politikas sausį po aštuonerių metų Arkanzaso gubernatoriaus poste paliko pareigas – ši kadencija yra ribota. Prieš tai jis, be kita ko, yra dirbęs Atstovų Rūmuose. A. Hutchinsonas sakė, kad apie savo kandidatavimą oficialiais paskelbs balandį savo gimtajame Bentonvilyje (Arkanzase).

A. Hutchinsonas paragino D. Trumpą dėl jam keliamų kaltinimų Niujorke pasitraukti iš kovos dėl partijos kandidato į prezidentus. Teisminis ginčas esą atitraukia dėmesį ir D. Trumpas turėtų sutelkti dėmesį į jį. „Bet mes žinome, kad jis to nedarys. Ir nėra jokių konstitucinių nurodymų, kurie priverstų jį tai padaryti“, – kalbėjo A. Hutchinsonas.

D. Trumpas kaltinamas 2016 m. sumokėjęs 130 000 JAV dolerių pornografinių filmų aktorei Stormy Daniels, kad nuslėptų sekso skandalą. D. Trumpas tapo pirmuoju buvusiu JAV prezidentu, kuriam pateikti baudžiamieji kaltinimai.

Be D. Trumpo ir dabar A. Hutchinsono apie savo dalyvavimą respublikonų kandidato į prezidentus rinkimuose dar yra paskelbusi buvusi JAV ambasadorė JT Nikki Haley bei verslininkas Vivekas Ramaswamy‘is. Neabejojama, kad jų bus daugiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją