„Valstybės vaikų apsaugos agentūra imsis būtinų veiksmų sugrąžinti Marią... kuri, kaip buvo nenuginčijamai įrodyta, yra Sašos ir Antano Rusevų iš Nikolajevo miesto duktė“, – sakoma agentūros pranešime.

Ketverių metų šviesiaplaukė mergaitė buvo aptikta pas vieną romų porą Graikijos Farsalos mieste. DNR tyrimai parodė, kad jie nėra jos biologiniai tėvai.

Iš pradžių manyta, kad mažylė gali būti pagrobta iš vakarų europiečių šeimos, tačiau Graikijos ir Bulgarijos pareigūnams praėjusią savaitę pavyko surasti jos tikruosius tėvus, kurie, kaip pasirodė, taip pat yra romai ir gyvena centriniame Nikolajevo mieste.

S. ir A. Rusevams taip pat buvo atlikti DNR tyrimai, kurių rezultatai parodė, kad mergaitė yra jų biologinė duktė. Pora turi dar devynis vaikus, iš kurių penki taip pat yra šviesiaplaukiai.

Vėliau jie prisipažino dėl skurdo 2009 metais palikę vos septynių mėnesių gimusią mergaitę Graikijoje.

Mergaitės nori ir biologinė motina, ir įtėviai

Mergaitės biologinė motina, kuri yra įtariama pardavusi Marią ir kuri šį faktą kategoriškai neigia, sakė ketinanti susigrąžinti dukterį.

Tuo tarpu Graikijos romų pora, sulaikyta dėl įtarimų mergaitės pagrobimu, taip pat išreiškė norą ją pasilikti.

Tačiau, net ir sugrąžinta į Bulgariją mergaitė, ko gero, negrįš pas skurdžiai gyvenančius savo biologinius tėvus, o bus apgyvendinta krizių centre arba įvaikinta, nurodė vaikų apsaugos agentūra.

„Maria liks ten, kol bus rastas sprendimas dėl tolesnio jos auginimo – ar sugrąžinti ją biologinei šeimai, jos tėvams, ar atiduoti globai, ar į socialinę instituciją“, – sakė agentūra.

Šiuo metu mergaite rūpinasi Atėnuose įsikūrusi labdaros organizacija „Smile of the Child“.

Agentūra taip pat antradienį nurodė patikrinti, kokiomis sąlygomis auga septyni Maria broliai ir seserys Nikolajevo tabore, ir, jei prireiks, imtis priemonių jiems apsaugoti.