„Naikintuvai smogė virtinei teroristinių „Hamas“ taikinių Gazos Ruožo pietuose“, – sakoma anksti trečiadienį paskelbtame kariuomenės pareiškime.

Jame nurodoma, kad tarp atakuotų objektų buvo ginklų gamybos vieta ir požeminė infrastruktūra.

Smogta mažiausiai dviem Gazos Ruožą valdančio palestiniečių judėjimo „Hamas“ objektams ir vienam judėjimo sąjungininkų grupės „Islamo džihadas“ objektui, sakė saugumo šaltinis anklave.

Pranešimų apie nukentėjusius žmones kol kas nebuvo.

Gazos Ruožą kontroliuojantį islamistų „Hamas“ Izraelis laiko atsakingu už visas raketas, paleistas iš šios palestiniečių teritorijos, net jei jas leidžia mažesnės grupės.

Smūgiai buvo suduoti reaguojant į dvi raketas, kurios į Izraelį buvo paleistos vėlai antradienį ir kurių vieną perėmė priešraketinė sistema „Geležinis kupolas“ („Iron Dome“), paskelbė kariuomenė.

Dėl šių raketų aidėjo sirenos aplink Izraelio Sderoto miestą, esantį netoli sienos su Gazos Ruožu.

Naujausias incidentas įvyko po trumpo paūmėjimo tarp Izraelio ir Gazos Ruožo, pasibaigusio prieš dvi savaites.

Lapkričio 12 dieną nuo Izraelio ugnies žuvo vienas svarbus „Islamo džihado“ vadas Gazos Ruože, ir tai iškart išprovokavo šios grupės atsakomąjį apšaudymą raketomis.

Izraelio kariškiai nurodė, kad per tą epizodą į šalies teritoriją buvo paleista maždaug 450 raketų, kurių dešimtis perėmė oro erdvės gynybos sistema.

Po dvi dienas trukusių susirėmimų, per kuriuos žuvo 34 palestiniečiai ir nežuvo nė vienas izraelietis, lapkričio 14 dieną įsigaliojo ugnies nutraukimas.