Lyjant ir pučiant stipriam vėjui, G.W.Bushas ir jo žmona Laura (Lora) per ceremoniją Niūport Niūso laivų statykloje stovėjo šalia buvusios pirmosios ponios Nancy Reagan (Nensi Reigan). Ceremonijoje taip pat dalyvavo šimtai kariškių ir jų šeimų narių.

G.W.Bushas gyrė R. Reaganą už jo pastangas stiprinti šalies karinę galią ir žadėjo tęsti šį darbą su buvusio prezidento "optimizmo, kuklumo bei ryžto vizija".

"Kai mes jį išleisime į jūrą, "Ronald Reagan" neabejotinai susidurs tiek su audringais, tiek su ramiais vandenimis, tačiau jis plauks aukštas ir stiprus, kaip žmogus, kurį pažinojome. Visi mes čia esantys linkime laivui "Ronald Reagan" gero vėjo, o Ronaldui Reaganui - Dievo palaiminimo", - sakė G.W.Bushas.

Šalia stovint laivų statytojui Williamui P.Fricksui (Viljamui P.Friksui) ir prezidentui, ponia Reagan paėmė pririštą šampano butelį ir vienu smūgiu sudaužė jį į laivą.

N. Reagan, kuri tą dieną taip pat minėjo savo vedybų 49-ąsias metines, truputį atsitraukė ir išvengė šampano purslų, o G.W.Bushui ir W.P.Fricksui nepavyko likti sausiems. Tuo metu Lee Greenwoodas (Li Grinvudas) dainavo "Dieve, laimink Jungtines Valstijas".

"Noriu padėkoti kariniam jūrų laivynui už tokią puikią dovaną", - apie didžiulį laivą juokavo ponia Reagan. "Norėčiau, kad Ronnie (Ronis, R.Reaganas) būtų čia, bet manau, kad tam tikra prasme jis čia ir yra", - pridūrė ji.

90 metų R.Reaganas serga Alzheimerio (Alcheimerio) liga ir neprisimena tų laikų, kai buvo prezidentas. Šiuo metu namuose Kalifornijoje jis sveiksta po šlaunikaulio lūžimo.