B. Netanyahu buvo skubiai nuvestas nuo scenos, kai antradienį vakare pietiniame Ašdodo mieste įsijungė sirenos, perspėjančios apie atskriejančias raketas, pranešė visuomeninė televizija.

Tai įvyko kelios valandos po to, kai premjeras pažadėjo aneksuoti Jordano slėnį okupuotame Vakarų Krante, jei bus perrinktas.

Iš Izraelio naikintuvų „smogta 15 teroristinių taikinių Gazos Ruožo šiaurėje ir centrinėje dalyje“, tarp jų ginklų gamyklai, puolimo tuneliui ir kariniams jūrų taikiniams, nurodė armija.

Pasak kariuomenės, ji „toliau laikys „Hamas“ atsakingu už viską, kas ateina iš Gazos Ruožo“, nepriklausomai nuo to, kas iš tikrųjų paleido šaudmenis.

„Hamas“ islamistai Gazos Ruožą de facto valdo nuo 2007 metų, kai per kruvinas kovas nušalino palestiniečių prezidentui Mahmudui Abbasui lojalias jėgas.

Abi iš Gazos Ruožo paleistas raketas numušė Izraelio oro gynybos sistema „Geležinis kupolas“ (Iron Dome).

B. Netanyahu dešiniojo sparno partijos „Likud“ per programėlę „WhatsApp“ paskelbtoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip premjeras praėjus pavojui grįžta į sceną ir pasako, jog „Hamas“ bijo, kad jis laimės kitą antradienį įvyksiančius visuotinius rinkimus.

„Jei jie atakuoja mus per tiesioginę televizijos transliaciją, supranti, jog jie nenori, kad mes čia būtume“, – susirinkusiems žmonėms pasakė B. Netanyahu.

Nesutaikomi priešininkai „Hamas“ ir Izraelis nuo 2008 metų kariavo tris karus.