Užpuolikai savo raketų leidimo įrenginius slėpė asilų traukiamuose vežimuose.

Iš Naftos ministerijos pastato, į kurį pataikė mažiausiai dvi raketos, penktojo aukšto kilo liepsnos ir dūmai, sakė JAV kariškiai. Iš apšaudytų viešbučių "Sheraton" ir "Palestine" evakuoti visi svečiai. Abu viešbučiai yra įtvirtintame komplekse šalia Tigro upės.

Viešbučių gyventojai po išpuolių matė ant grindų pažirusias stiklo šukes, plastiko nuolaužas bei pribyrėjusio betono.

Viešbučio "Palestine" vyriausiasis vadybininkas sakė, kad rimtai sužeistas mažiausiai vienas žmogus, o liudininkai abiejuose viešbučiuose pasakojo matę kelis bent nesunkiai sužeistus žmones.

Vienas JAV armijos aukšto rango karinininkas nurodė, kad abiejų atakų vykdytojai pasinaudojo raketų leidimo įrenginiais, kurie buvo paslėpti po žemės ūkio produkcija.

Pasak kariuomenės atstovų, gaisras ministerijoje kontroliuojamas. JAV kariškių atstovas spaudai nurodė, kad apie žmones, kurie būtų nukentėję per šį išpuolį, nepranešama.

Netoli įvykio vietos buvę policijos pareigūnai teigė, kad vienas vyriškis raketas iššovė iš paleidimo prietaiso, paslėpto asilo traukiamame vežime. Vienas JAV karys incidento vietoje pažymėjo, kad viešbučiai buvo apšaudyti granatsvaidžiais RPG-7.

Praėjus maždaug valandai po sprogimų, naujienų agentūros "Reuters" žurnalistas pasakojo matęs ant šono gulintį vežimą, kuriame vis dar buvo keletas raketų.

Pasak liudininkų, per išpuolį nukentėjo viešbučio "Palestine" maždaug 16-as ar 17-as aukštas.

"Sheraton" languose žiojėjo mažiausiai dvi skylės. Vieno gretimo pastato apsaugininkas sakė matęs, kaip viešbučio link skrieja raketa ar granatsvaidžio granata.

Viešbutis "Sheraton", kuris vis dar naudoja šį pavadinimą, nors garsiajam tinklui nebepriklauso, kartu su "Palestine", kur taip pat apsistoja vakariečiai, yra įtvirtintame komplekse.