Europos Parlamentui pirmininkavome ir netikrumo, ir optimizmo laikais. Po Antrojo pasaulinio karo, net ir užplūdus giliausioms abejonėms, europiečių solidarumas padėjo mums įveikti didžiausius sunkumus.

Prieš keturiasdešimt metų, 1979 m. birželio mėn., Europos Parlamentas buvo išrinktas pirmą kartą. Prieš dar keturiasdešimt metų, 1939 m., europiečių jaunoji karta buvo priversta kautis tarpusavyje. Galiausiai per Antrąjį pasaulinį karą žuvo 55 milijonai žmonių. Tai buvo brangiai atsiėjusi pamoka, kurios nevalia pamiršti ar ignoruoti apėmus apatijai ar priešiškumui.

Dabar, naujais didžiųjų galių konkurencijos laikais, susiduriame su dar viena kompromisinės politikos ir didėjančios geopolitinės įtampos banga. Esame europiečiai ir negalime pasirinkti už kitus. Negalime kontroliuoti kitų atliekamų veiksmų. Galime pasirinkti už save, galime kolektyviai rinktis tai, kas atitiktų mūsų ir platesnio mus supančio pasaulio interesus ir poreikius bei vertybes.

Jau nebekalbame apie „senąsias“ ir „naująsias“ valstybes nares. Kalbame apie vieną Europą – nuo Helsinkio iki Nikosijos ir nuo Lisabonos iki Vilniaus. Esame didžiausia pasaulyje bendroji rinka. Mūsų gyvenimo būdo pagrindą sudaro bendros tradicijos ir vertybės: kiekvieno žmogaus orumas, laisvė, demokratija, teisinė tvarka ir taika.

Europos Sąjunga nėra tokia tobula, kaip daugelis pageidautų, bet ir ne tokia ydinga, kaip ją karikatūriškai vaizduoja aršiausi kritikai. Prieš ją tobulindami, pritaikydami ir reformuodami, pirmiausia turime ją išsaugoti.

Parama Europos Sąjungai nuomonių apklausose užima itin aukštą vietą. Šią paramą dabar labai svarbu išreikšti balsavimu. Todėl mes, čia pasirašantieji – dabartinis Europos Parlamento pirmininkas ir buvę Europos Parlamento pirmininkai, kviečiame pasinaudoti pilietine teise ir atsakingai balsuoti artėjančiuose Europos Parlamento rinkimuose.

Po šiuo dabartinio Europos Parlamento pirmininko Antonio Tajani straipsniu pasirašė ir šie buvę Europos Parlamento pirmininkai: Lord Plumb (1987–1989), Enrique Barón Crespo (1989–1992), Klaus Hänsch (1994–1997), José María Gil-Robles (1997–1999), Pat Cox (2002–2004), Josep Borrell Fontelles (2004–2007), Hans-Gert Pöttering (2007–2009) ir Jerzy Buzek (2009–2012).