Po šalto priėmimo Islamabade vėlai antradienį atvykęs į Indijos sostinę Delį R. Tillersonas sakė, jog JAV nerimauja, kad pernelyg daug ekstremistų grupuočių randa saugų prieglobstį Pakistane, iš kurio gali rengti išpuolius prieš kitas valstybes.

„Gan atvirai (kalbant), mano nuomone – ir aš ją išreiškiau Pakistano vadovybei – mes taip pat nerimaujame dėl Pakistano vyriausybės stabilumo ir saugumo“, – Delyje žurnalistams sakė R. Tillersonas.

„Tai gali nulemti grėsmę paties Pakistano stabilumui. Pakistano vyriausybės destabilizavimas neatitinka niekieno interesų“, – pažymėjo JAV valstybės sekretorius.

R. Tillersonas į Pakistaną nuvyko keli mėnesiai po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas apkaltino Islamabadą priglaudžiant „chaoso agentus“, galinčius atakuoti JAV vadovaujamas NATO pajėgas kaimyniniame Afganistane.

R. Tillersono perspėjimas buvo pareikštas po pirmadienį įvykusio jo apsilankymo Afganistane, apie kuri iš anksto nebuvo skelbiama. Afganistane jis dar kartą pakartojo, kad Jungtinės Valstijos yra įsipareigojusios šiai šaliai.

Jis perspėjo, jog Vašingtonas pateikė „labai konkrečių pageidavimų“ Pakistanui, kad būtų „pakirsta Talibano gaunama parama“.

Indijos sostinėje valstybės sekretorius padėkojo šios šalies užsienio reikalų ministrei Sushmai Swaraj už stovėjimą „petys į petį“ su JAV, kovojant su ekstremizmu regione.