„Elkis padoriai, - pareiškė jis antradienį Stambule H. al Abadžio adresu. - Tu juk nesi mano pokalbių partneris, tu nesi mano rango, tu nesi ir mano kalibro, tu taip pat nesi mano lygio".

Turkija Bašikos regione į šiaurės rytus nuo Mosulo - kurdų kontroliuojamoje teritorijoje - apmoko sunitų kovotojus kovoti su „Islamo valstybe" (IS). Ankara čia yra dislokavusi apie 2 000 karių, 500 jų - Bašikos karinėje bazėje.

Irakas reikalauja, kad Turkija išvestų savo pajėgas. Kai Turkijos parlamentas spalio pradžioje metams pratęsė karinių operacijų Sirijoje ir Irake mandatą, Irako parlamentas pareikalavo vyriausybės imtis veiksmų prieš „okupacinių dalinių" buvimą. H. al Abadis tada pareiškė savo susirūpinimą, kad „turkų nuotykiai sukels karą regione".

Ginčas dėl turkų karių Irake jau praėjusiais metais smarkiai aptemdė santykius tarp šalių. Ankaros nuomone, turkų dalinių buvimas suderintas su Bagdadu. Irako vyriausybė jį laiko suverenumo pažeidimu ir jau paprašė sušaukti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos posėdį, kad priverstų Ankarą išvesti karius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)