Abu vyrai vilki tokius pačius drabužius ir yra tokie panašūs, kad neįmanoma atskirti, kuris yra kuris, rašo independent.co.uk.

„Taip naudinga turėti antrininką, - rašė R. Kadyrovas savoje socialinio tinklo paskyroje. - Kol vienas mūsų dalyvauja vaikų darželio atidaryme, antrasis susitinka su Gerardu Depardieu ir Elizabeth Hurley. Atspėkite, kuris iš mūsų yra tikrasis!“.

Neseniai Rusijos pilietybę įgijęs G. Depardieu ir aktorė E. Hurley lankosi Grozne, kur filmuojasi filme „Turquoise“, pasakojančiame apie prancūzą, kuris atvyksta į Rusiją ieškoti jo sūnaus nužudžiusio žmogaus.

G. Depardieu šią savaitę padėkojo R. Kadyrovui, kurį laiko savo draugu, už paramą šiam filmui. Antradienio, gegužės 21 dienos, popietę Čečėnijos lyderis aprodė G. Depardieu ir E. Hurley šalies sostinę ir tai buvo įamžinta eilėje nuotraukų, kurias R. Kadyrovas vėliau perkėlė į savo „Instagram“ paskyrą. Nuotraukose trijulė šypsosi ir juokauja.

R. Kadyrovas pastaraisiais mėnesiais socialiniame tinkle „Instragram“ viešina ne tik savo šeimos nuotraukas, bet ir skelbia vyriausybės pranešimus, taip pat pristato savo įspūdingą augintinių kolekciją. Čia atsirado ir nuotrauka, kurioje tariamai įamžintas jo antrininkas šalia katiną laikančios E. Hurley. Čečėnijos lyderis pajuokavo, kad katinas patiko abiem. „Dabar negaliu apsispręsti, kam jį padovanoti – Elizabeth ar savo antrininkui“.

Vėliau jis pripažino, kad nuotraukos padarytos „fotošopu“. „Būtent taip atsiranda gandai, - aiškino R. Kadyrovas. - Visos absurdiškos sukurptos istorijos, kurias žmonės pasakoja apie mane, prasideda būtent taip“.

Jis sako, kad visos paskalos ir melas apie jį trukdo jam padėti Čečėnijos žmonėms. „Šiuo pokštu noriu parodyti, kad kai kurie patikėsite net baisiausiomis apie mane pasakojamomis istorijomis, kurios man, kaip musulmonui, čečėnui ir Rusijos piliečiui, yra svetimos“.

R. Kadyrovo valdymo metais už Maskvos pinigus Groznas buvo atstatytas iš karo griuvėsių ir dabar yra puikus miestas su švariais bulvarais ir naujais pastatais. Vis dėlto jis yra kaltinamas prisidėjęs prie žmogaus teisių pažeidimų bei kankinimų, taip pat savo priešų įvairiuose pasaulio miestuose nužudymų. Čečėnijos lyderis visus įtarimus neigia, tačiau vis tiek išlieka prieštaringai vertinama figūra.

Kai 2011 metais jo gimtadienio pobūvyje apsilankė aktorė Hilary Swank, vėliau ji atleido savo vadybininką, o savo honorarą paaukojo labdarai. Aktorė tvirtino neturėjusi visos informacijos apie renginį ir jo kontekstą.

Regis, E. Hurley mažiau dvejoja dėl savo pasirodymų su R. Kadyrovu. Antradienį leidinio „The Independent“ paklausta, ar užmezgė draugystę su Čečėnijos prezidentu, ji atsisakė tai komentuoti ir tepasakė: „Esu čia tik tam, kad kalbėčiau apie filmą“.
Ramzanas Kadyrovas

Ramzanas Kadyrovas