Tačiau dabar, pandemijos metu, kai 68-erių Rusijos lyderiui daugiausia tenka būti savo rezidencijoje Pamaskvėje, valstybinė televizija apsiriboja V. Putino sugebėjimų neleisti nuo darbo stalo nukristi rašymo priemonėms gyrimu. Apie tai rašo „The Times“ apžvalgininkas Marcas Bennettsas.

„Štai realūs kadrai, kuriuose užfiksuota, kaip jis pačiumpa nuo stalo riedantį pieštuką“. Šia fraze propagandinėje Vladimiro Solovjovo laidoje „Maskva. Kremlius. Putinas“ pristatomas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip V. Putinas ištiesė ranką, neleisdamas nuo stalo nukristi riedančiam rašikliui.

„Jo reakcija puiki. Reikia pažymėti, kad prezidento sportinė forma yra labai gera – kovos menų poveikis niekur nedingo“, – pabrėžė 57-erių V. Solovjovas.

Jis taip pat pasiteiravo laidos svečio, ar šis mėgino pakartoti prezidento manevrą ir, jam prisipažinus, kad ne, patarė svečiui kaip įmanoma daugiau sportuoti. V. Putinas turi juodąjį dziudo diržą.

V. Solovjovo laida pradėta rodyti 2018 m. valstybiniame televizijos kanale „Rossija-1“. Ji transliuojama geriausiu laiku – sekmadienio vakarą. Anksčiau laidoje buvo šlovinama V. Putino meilė vaikams, giriamas jo kūno sudėjimas ir netgi pusiau juokais teigiama, kad buvusio KGB pareigūno bijo meškos.

Opozicinis internetinės televizijos kanalas „Dožd“ „Rossija-1“ laidą prilygino sovietmečiu egzistavusiam Vladimiro Lenino asmenybės kultui. Nors nurodoma, kad laida yra savaitinė, kartais eteryje ji nepasirodo – taip veikiausiai nutinka dėl medžiagos trūkumo, mano M. Bennettsas.

Kritikai šią laidą taip pat palygino su propagandinėmis Šiaurės Korėjos ar Turkmėnistano – buvusios sovietinės respublikos, kurios prezidentas Gurbangulis Berdimuhamedovas nuolatos kilnoja svorius, šaudyklose šaudo į taikinį ar dainuoja populiarias dainas – transliacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (406)