Rusijos prezidento teigimu, šis tariamas Vakarų planas buvo vystomas nuo pat tos akimirkos, kai žlugo Sovietų Sąjunga: „Jie bandė pagal savo taisykles perdaryti pasaulį. Neturėjome kito pasirinkimo – teko reaguoti“. V. Putinas pridūrė, kad Vakarai – Ukrainos „nusikaltimų“ bendrininkai.

Jeigu Vašingtono kėslams būtų lemta išsipildyti, esą, Rusija skiltų į Maskvą, Uralą ir kitus paskirus regionus, tęsė V. Putinas, tikindamas, kad šiems savo teiginiams turi „rašytinių įrodymų“.

Rusijos pajėgoms šiuo metu Rytų Ukrainoje pavyko pasiekti tik minimalų progresą, o jokio ryškesnio proveržio užsitikrinti nesiseka. Dabartinis Maskvos karinis tikslas yra perimti visą Donbaso regioną, kurio didžiąją dalį šiai dienai sėkmingai kontroliuoja Kyjivas.

Per valstybinę Rusijos televiziją V. Putinas dar pareiškė, kad Naujosios START sutarties sustabdymą lėmė būtinybė „užtikrinti Rusijos saugumą, strateginį stabilumą“.

„Kai visos pagrindinės NATO šalys yra paskelbusios, kad jų svarbiausias tikslas – sukelti mums strateginį pralaimėjimą (...), kaip tokiomis sąlygomis galime nepaisyti jų branduolinių pajėgumų?“, – teigė V. Putinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)