„Štai apie ką dabar pagalvojau. Praėjusį kartą telefoninio pokalbio iniciatyvą pateikė prezidentas J. Bidenas. Norėčiau pakviesti prezidentą Bideną tęsti diskusijas, tačiau su sąlyga, kad tai darysime tiesiogiai, kaip sakoma, online“, – sakė V. Putinas.

„Man atrodo, kad tai būtų įdomu Rusijos žmonėms, JAV gyventojams ir daugeliui kitų šalių“, – pridūrė jis.

V. Putinas taip pat sakė, kad jis nurodys Rusijos užsienio reikalų ministerijai dirbti šiuo klausimu.

Anksčiau ketvirtadienį V. Putinas per susitikimą su Krymo bendruomenės atstovais, kurį cituoja „Rossija 24“, į JAV prezidento žodžius sureagavo taip: „Kas apie kitą sako, apie save pasisako.“

Paprašytas pakomentuoti J. Bideno teiginius per vaizdo konferenciją su Krymo gyventojais, surengtą minint 2014 metais įvykdytą šio Ukrainos pusiasalio metines, V. Putinas pareiškė, kad tokie pasisakymai atspindi pačių Jungtinių Valstijų sudėtingą praeitį.

„Kiekvienos tautos, kiekvienos valstybės istorijoje yra daug labai sunkių, dramatiškų ir kruvinų įvykių. Tačiau vertindami kitus žmones, arba vertindami kitas valstybes, kitas tautas, mes tarsi žvelgiame į veidrodį. Visada ten matome save, nes visuomet primetame kitam žmogui tai, kuo patys kvėpuojame, kokie esame iš tikrųjų“, – per virtualų renginį kalbėjo V. Putinas.

„Aš jam (Bidenui – Delfi) atsakyčiau: būkite sveiki. Linkiu jam sveikatos. Sakau tai be lašelio ironijos, be juokų (...). Kas ant kito sako – ant savęs pasisako. Tai ne šiaip sau vaikiškas pasakymas. Jo prasmė labai gili. Psichologinė. Mes visada kitame žmoguje pirmiausia matome savo savybes ir galvojame, kad tai mes. Ir pagal tai vertiname jo veiksmus“, – filosofavo V. Putinas.

Įtampa tarp Maskvos ir Vašingtono šią savaitę virto diplomatine krize, JAV prezidentui pasakius, kad V. Putinas „sumokės“ už, pasak JAV pareigūnų, Rusijos bandymus paveikti neseniai įvykusius Amerikos prezidento rinkimus.

J. Bidenas taip pat prilygino V. Putiną žudikui, o Maskva dėl to atšaukė konsultacijoms savo ambasadorių JAV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (855)