Anot jo, tai susiję su jo vakcinacijos planu. Tokią mintį prezidentas išsakė į susitikimą sušaukęs šalies žiniasklaidos priemonių vyriausiuosius redaktorius, skelbia „Kommersant“.

V. Putinas paaiškino, kad jo vakcinacijos plane – skiepai nuo gripo ir pneumokoko. Būtent dėl šios priežasties prieš skiepijantis nuo koronaviruso jam esą vertėtų pasitarti su savo gydytojais, pridūrė jis.

Rusijos vadovas taip pat pažadėjo pasiskiepyti nuo koronaviruso vasaros pabaigoje arba rudens pradžioje, kai prasidės aktyvumas periodas, teks daug keliauti.

V. Putinas teigia, kad neketina beždžioniauti, tad tikrai nesiskiepys specialiai prieš kameras. Be to, jis ir vėl nepraleido progos pareikšti, kad Rusijoje pagaminta „Sputnik V“ vakcina, „vertinant pagal turimus rodiklius, yra geriausia pasaulyje“.

Gruodį V. Putinas aiškino, kad nuo koronaviruso nesiskiepijo dėl amžiaus – jam 68 metai. 2020 metų pabaigoje Rusijos sveikatos reikalų ministerija patvirtino vakcinavimo „Sputnik V“ skiepais jo amžiaus žmonėms programą, tačiau prezidentas iki pat dabar joje nesudalyvavo.

Vakaruose pasitikėjimą „Sputnik V“ pakirto Rusijos sprendimas kuo skubiau pasitvirtinti vakciną, kol jos kūrėjai nepaskelbė mokslinių duomenų ir buvo atlikę tik ribotus bandymus.

Vakarų pareigūnai, įskaitant buvusį JAV valstybės sekretorių Mike’ą Pompeo, apibūdino šį žingsnį kaip pernelyg ankstyvą, viešai kvestionuodami „Sputnik“ saugumą.

Medicinos žurnale „The Lancet“ vasario pradžioje pasirodė straipsnis, kuriame sakoma, kad vakcinos „Sputnik“ veiksmingumas apsaugant nuo COVID-19 siekia 91,6 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (902)