„Visi apsimeta, kad visai nieko neįvyko“, – sakė V. Putinas savo metiniame pranešime, turėdamas galvoje Vakarų valstybes.

„Kas būtų nutikę, jei iš tiesų būtų buvę bandoma įvykdyti valstybės perversmą? Kiek žmonių būtų nukentėję?“ – klausė jis.

A. Lukašenka šeštadienį pareiškė, kad Rusijos pareigūnai padėjo sužlugdyti sąmokslą nuversti Baltarusijos vyriausybę ir Maskvoje areštavo du Baltarusijos piliečius.

Jis tvirtino, kad sąmoksle dalyvavo JAV vadovybė. „Niekas negalėjo duoti užduoties [pašalinti prezidentą], išskyrus aukščiausią politinę vadovybę. Tik jie“, – sakė A. Lukašenka.

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) šeštadienį pranešė, kad Rusijoje dėl bandymo įvykdyti „karinį perversmą“ Baltarusijoje ir „nužudyti“ jos prezidentą buvo sulaikyti du Baltarusijos piliečiai.

Nuo 1994 metų Baltarusiją valdantis A. Lukašenka padėkojo V. Putinui už pagalbą ir tvirtino, kad Rusijos lyderis praėjusią savaitę šį reikalą aptarė su JAV prezidentu Joe Bidenu.

66 metų autoritariškasis Baltarusijos lyderis slopina istorinius protestus prieš jo valdymą, kilusius paskelbus jį rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų laimėtoju, ir tvirtina užkirtęs kelią Vakarų vadovaujamai revoliucijai.

V. Putinas šios krizės metu remia A. Lukašenką. Abu lyderiai ketvirtadienį turi susitikti Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)