Rusijos vadovas įspėjo, kad atsisakymas vesti dialogą gali sukelti dar didesnę grėsmę krizės paveiktai Venesuelai, ir paragino N. Maduro vesti derybas su opozicija.

Kremliuje N. Maduro priėmęs Rusijos vadovas patvirtino paramą N. Maduro režimui, bet pridūrė, kad Venesuelos prezidentas turėtų būti atviras dialogui su savo kritikais.

„Esame įsitikinę, kad neprotinga atsisakyti palaikyti dialogą, tai kenkia šaliai ir kelia grėsmę gyventojų gerovei“, – sakė Rusijos prezidentas.

Kaip nurodo agentūra „Reuters“, Venesuelos opozicija anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad Norvegijos tarpininkaujamos derybos žlugo. Apie tai paskelbta praėjus šešioms savaitėms po to, kai N. Maduro vyriausybė nutraukė dalyvavimą derybose su opozicija.

N. Maduro atstovai iš derybų su opozicija pasitraukė rugpjūtį, taip protestuodami prieš tai, kad JAV sugriežtino sankcijas Venesuelai.

Sausį Venesuelos opozicijos lyderis Juanas Guaido pasiskelbė laikinuoju Venesuelos prezidentu ir sulaukė daugiau kaip 50 šalių, tarp kurių ir JAV, paramos, tačiau politikui niekaip nepavyksta priversti N. Maduro pasitraukti iš valdžios. N. Maduro yra remiamas galingos šalies kariuomenės, taip pat Kinijos ir Rusijos.