„Prezidentas visiškai sveikas“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. Jis pridūrė, kad Rusijos lyderiui buvo atliktas koronaviruso testas, bet jo rezultato neįvardijo.

„Be abejo, aišku, kas prezidento aplinkoje susirgo. Izoliacija tiesiogiai neveikia prezidento darbo, bet paprasčiausiai... renginių akis į akį kurį laiką nebus. Vis dėlto... intensyvumo tai neveikia: prezidentas vaizdo konferencijų režimu tęsia savo veiklą“, – sakė D. Peskovas.

Pasak jo, „niekas nesikeičia, kokių nors ypatingų protokolų būtinybės nėra“.

Atsakydamas į patikslinamąjį klausimą, D. Peskovas nurodė, kad V. Putinas turėjo kontaktų su keliais susirgusiais žmonėmis.

Atstovas negalėjo nurodyti, ar šie susirgę žmonės buvo pasiskiepiję nuo COVID-19.

Pats V. Putinas kiek vėliau sakė besitikintis, kad rusiška vakcina „Sputnik V“, kuria jis pasiskiepijo, apsaugos jį nuo koronavirusinės infekcijos.

Per vaizdo ryšiu vykusį vyriausybės narių ir partijos „Vieningoji Rusija“ vadovybės pasitarimą V. Putinas taip pat sakė priėmęs sprendimą saviizoliuotis, nes koronavirusas buvo patvirtintas vienam žmogui iš jo artimiausios aplinkos.

„Mano artimiausioje aplinkoje susirgo keli žmonės. Ir vienas iš tų darbuotojų – asmuo, kuris artimai su manimi dirba. Jis buvo vakcinuotas, nukrito jo [antikūnų] titras, ir jis revakcinavosi, bet, sprendžiant iš visko, per vėlai, ir trys dienos po vakcinacijos susirgo. Išvakarėse visą dieną su juo bendravau“, – pasakojo prezidentas.

„Kodėl visa tai kalbu: tai – tikras eksperimentas. Pažiūrėsime, kaip praktikoje suveiks „Sputnik V“, nes, remiantis vėliausiais duomenimis, mano [antikūnų] titras gana aukštas“, – teigė jis.

„Tikiuosi, kad viskas bus, kaip turėtų būti, ir kad „Sputnik V“ praktikoje pademonstruos savo aukštą apsaugos nuo COVID-19 lygį“, – pridūrė V. Putinas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)