Kremliaus teigimu, Rusijos prezidentas aptarė daug aukų pareikalavusį konfliktą su Armėnijos premjeru Nikolu Pašinianu ir paragino skelbti paliaubas.

Atskiru pranešimu JAV, Prancūzijos ir Rusijos užsienio reikalų ministrai pareiškė, kad stiprėjantis konfliktas tarp Armėnijos ir Azerbaidžano dėl atsiskyrusios ginčijamos Kalnų Karabacho teritorijos kelia nepriimtiną grėsmę regiono stabilumui.

Šių šalių ministrai bendru pareiškimu griežčiausiai pasmerkė precedento neturintį ir pavojingą smurto protrūkį bei paragino nedelsiant nutraukti ugnį ir besąlygiškai laikytis paliaubų.

Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktas dėl Kalnų Karabacho atsinaujino prieš daugiau kaip savaitę. Daugiausiai armėnų gyvenamas regionas 1991-aisiais atsiskyrė nuo Azerbaidžano, tačiau, tarptautinės teisės požiūriu, jis ir toliau priklauso Azerbaidžanui.

Nei Azerbaidžanas, nei Armėnija, kuri remia atsiskyrusį regioną, kol kas nerodo noro nusileisti konflikte. Abi šalys ignoruoja raginimus nutraukti ugnį ir sugrįžti prie derybų.