Anot D. Peskovo, V. Putinas jaučiasi puikiai.

„V. Putinas pasiskiepijo nuo koronaviruso. Jaučiasi puikiai. Rytoj jo laukia pilna darbo diena“, – trumpai komentavo D. Peskovas.

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui „nepatinka“ skiepytis prieš kameras, jis niekada nebuvo tokių viešųjų ryšių akcijų šalinininkas, todėl ir nuo koronaviruso vakcinuosis ne viešai, o tai reiškia, kad teks „pasikliauti jo žodžiais“, kad tai padarė, pareiškė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Tris vakcinas sukūrusiai šaliai stengiantis paskatinti vangokai vykstančią skiepijimo kampaniją, V. Putinas pirmadienį paskelbė, kad pasiskiepys.

Tarp pasaulio lyderių, jau pasiskiepijusių nuo COVID-19, yra JAV prezidentas Joe Bidenas, popiežius Pranciškus ir britų karalienė Elizabeth II. Daugelis lyderių tai padarė viešai: J. Bideno paskiepijimą „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina parodė televizija, o Ukrainos prezidentas Volodomyras Zelenskis dėl skiepo net nusivilko marškinius.

Tačiau kitaip nei kiti lyderiai, V. Putinas pasiskiepijo už uždarų durų.

Kremliaus atstovas D. Peskovas sakė, kad 68 metų prezidentas, kuris per du savo dešimtmečius valdžioje niekada nevengdavo žiniasklaidos, nenori skiepytis filmuojamas.

„Mes to neparodysime, turėsite kliautis mūsų žodžiu, – žurnalistams anksčiau antradienį sakė D. Peskovas. – Jei kalbame apie skiepijimąsi priešais kameras, jam tai nepatinka.“

Pasak D. Peskovo, prezidentas bus paskiepytas kuria nors viena iš trijų rusiškų vakcinų, bet kuri konkrečiai tai bus vakcina, „tyčia“ nenurodoma.

„Visos trys rusiškos vakcinos įrodė savo veiksmingumą ir patikimumą“, – sakė D. Peskovas.

Rusijoje buvo sukurtos vakcinos „Sputnik V“, „EpiVacCorona“ ir „CoviVac“, bet didžiausio dėmesio sulaukia „Sputnik V“, pavadina pagal pirmąjį, Sovietų Sąjungos paleistą dirbtinį Žemės palydovą.

Rusijos vakcinavimo kampanija vyksta lėčiau nei daugelyje šalių, bet D. Peskovas sakė, kad V. Putinui nereikia raginti rusų viešu pasiskiepijimu.

„Prezidentas ir taip daug daro reklamuodamas vakcinas“, – pridūrė D. Peskovas.

Kol kas dviem skiepų dozėmis Rusijoje paskiepyta tik maždaug 4 mln. iš 144 mln. gyventojų. Dar du milijonai yra gavę pirmąją skiepų dozę.

Daug kas Rusijoje vakcinas vertina skeptiškai. Neseniai atlikta visuomenės apklausa parodė, jog skiepytis nori mažiau nei trečdalis rusų, o beveik du trečdaliai respondentų sakė manantys, kad koronavirusas yra žmogaus sukurtas biologinis ginklas.

Rusija yra tarp šalių, labiausiai nukentėjusių nuo COVID-19, ir jau užregistravo per 4,4 mln. užsikrėtimo atvejų, įskaitant daugiau kaip 95 tūkst. mirties atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (538)