Pokalbis apie filmą, kuriame aukštinama Sovietų Sąjungos krepšininkų pergalė prieš amerikiečius, įvyko per dabartinio Rusijos vadovo, šiuo metu savarankiškai išsikėlusiojo statusu dalyvaujančio prezidento rinkimų kampanijoje, susitikimą su savo patikėtiniais, praneša lenta.ru.

„Nė nežinojome, kad buvote nuėjęs pažiūrėti“, – nustebo V. Maškovas, atsakydamas į prezidento ištartus padėkos žodžius.

„Niekur aš nebuvau – paprasčiausiai atmintuką (angl. USB flash memory) prijungiau“, – paaiškino V. Putinas.

Į aktoriui automatiškai išsprūdusį klausimą: „Jau pavogė?“, valstybės vadovas sureagavo atsakydamas: „Ne, nevogė. Davė pasižiūrėti.“

Reikia pasakyti, kad V. Putinas kartkartėmis iš tiesų imasi vertinti naujausių Rusijos kinematografo darbų, todėl, pavyzdžiui, gruodį jis pasižiūrėjo kovinę dramą su mokslinės fantastikos elementais „Pasienis“ („Rubež“), o rudenį – kino juostą „Saliut-7“.

Parduodant bilietus į filmą „Kilimas aukštyn“ gauti pinigai viršijo dviejų milijardų rublių (28,6 mln. eurų) sumą. Tai didžiausios pajamos, kurias kada nors atnešė Rusijoje sukurtas ir pademonstruotas filmas.

Režisieriaus Antono Megerdičevo sukurta drama skirta Sovietų Sąjungos krepšinio rinktinės pasirodymui per 1972 metais Miunchene vykusias olimpines žaidynes atminti. Tada sovietų sportininkams pavyko nugalėti JAV rinktinę.