„Turime planų mažinti mūsų išlaidas gynybai šiai ir kitais metais, – sakė jis per susitikimą su kitais kandidatais. – Tačiau tai nė kiek nesumažins mūsų šalies gynybinio pajėgumo“.

„Žinoma, mes privalome ir mes skirsime reikalingą dėmesį mūsų šalies gynybiniam pajėgumui stiprinti“, – sakė V. Putinas kandidatams.

„Tačiau mes neleisime jokių ginklavimosi varžybų, – pridūrė jis. – Priešingai, mes ketiname kurti santykius su visomis pasaulio valstybėmis taip, kad jie būtų konstruktyvūs. Nusiteiksime patys ir mūsų partnerius sieksime nuteikti dialogui“.

Regis, V. Putinas pasiryžęs tęsti tą kursą, apie kurį jis atskleidė paskelbęs apie naujos kartos „neįveikiamus“ branduolinius ginklus savo metinėje kalboje anksčiau šį mėnesį.

Rusijos karines pastangas jis pateikė kaip atsaką į Jungtinių Valstijų veiksmus. Mat Pentagonas, reaguodamas į Rusijos karinės galios stiprinimą, praėjusį mėnesį atskleidė planus tobulinti savo branduolinį arsenalą ir kurti naujos mažesnės galios atominius ginklus.

Vis dėlto, bendraudamas su nugalėtais rinkimuose kandidatais, V. Putinas dar sakė, kad Rusija darys viską, „kad visos ginčytinos situacijos (su kitomis valstybėmis) būtų sureguliuotos politinėmis diplomatinėmis priemonėmis“.

„Žinoma, mes visada tuo remiamės ir remsimės, kovosime, kad užtikrintume savo nacionalinius interesus“, – dar pridūrė jis.