„JAV sako, kad jos neatmeta galimybės panaudoti jėgą. Regionui tai būtų katastrofa“, – kalbėjo V. Putinas kasmetinėje konferencijoje, per kurią iš anksto suderintus klausimus prezidentui telefonu arba vaizdo ryšiu užduoda žiūrovai Rusijoje.

„Dėl to kiltų smurto banga ir padaugėtų pabėgėlių“, – nurodė jis, pridurdamas, kad būtų „sunku įvertinti“ tikslius intervencijos padarinius.

Maskva palaiko Teheraną jo ginče su JAV, kilusiame Vašingtonui pernai pasitraukus iš 2015 metų tarptautinio susitarimo dėl Irano branduolinės programos.

V. Putinas pakartojo Rusijos poziciją, kad Iranui paskelbtos sankcijos yra „nepagrįstos“.

Tokius komentarus jis išsakė nuolat augant priešiškumui tarp Irano ir JAV, ypač po dviejų iki šiol nepaaiškintų atakų prieš laivus Persijos įlankoje. Vašingtonas priskyrė atsakomybę už tuos išpuolius Teheranui.

Iranas savo ruožtu neigia kaip nors to prisidėjęs ir užsiminė, kad atakas galimai organizavo JAV, ieškodamos preteksto panaudoti jėgą prieš šiitišką respubliką.

Ketvirtadienį įtampa dar paaštrėjo, Pentagonui patvirtinus, jog iraniečių pajėgos numušė amerikiečių karinio laivyno žvalgybinę bepilotę skraidyklę.

JAV teigia, kad šis orlaivis buvo tarptautinėje oro erdvėje, tačiau Iranas sako, jog aparatas pažeidė jo oro erdvę.