„Kažkas drįsta netgi viešai kalbėti, kad neva neteisinga, kad toks regionas kaip Sibiras priklauso Rusijai, tik vienai valstybei... Visi bando mums įkąsti ar kažką nuo mūsų atkąsti – bet jiems vertėtų žinoti, kad išmušime dantis visiems, kad jie negalėtų kandžiotis, o to garantas – ginkluotųjų pajėgų stiprinimas“, – sakė V. Putinas.


„Visais laikais vyksta tas pats. Vos tik Rusija tampa stipresnė, iš karto atsiranda pretekstų, kad būtų apribota jos plėtra. Kaip sakė vienas iš mūsų imperatorių, „visi bijo mūsų didybės“, – pareiškė V. Putinas.

Kaip aiškina RBC, frazė, kad esą neteisinga, jog Sibiras priklauso vien Rusijai, įprastai priskiriama buvusiai JAV valstybės sekretorei Madeleine Albright.

Būtent jai panašią formuluotę 2015 m. priskyrė Saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Petrušovas.

Rusijos mokslų akademijos Amerikos istorijos, kultūros specialistas, mokslininkas Aleksejus Arbatovas sakė BBC, kad šios citatos originalo taip ir nerado.

„Jau seniai kalbama, bet niekas negali rasti citatos autoriaus. Neatmetama tikimybė, kad praėjusio amžiaus dešimtą dešimtmetį M. Albright pasisakė panašiai – kad gamtos ištekliai yra visos žmonijos turtas, bet tikrai neminėjo Rusijos, juo labiau neragino jėga kažką iš jos atimti“, – paaiškino jis.

BBC teigimu, pirmą kartą šis pasisakymas paminėtas žiniasklaidoje dar 2005 m. vasario 9 d. Tada, nenurodydamas šaltinio, jį minėjo režisierius Nikita Michalkovas, duodamas interviu leidiniui „Argumentai ir faktai“. Pati M. Albright neigė, kad kažkada yra sakiusi tokią frazę.

„Niekada šitaip nesakiau ir negalvojau“, – agentūrai TASS pareiškė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1183)