RIA skelbia neva V. Putinas pats sėdo prie automobilio vairo ir pervažiavo Krymo tiltą. Jis esą pasikalbėjo su darbininkais, kurie remontavo tiltą.

Sprendžiant iš vaizdo įrašo, V. Putinas vairavo „Mercedes“ automobilį, rašo „Meduza“.

„Jūs nepatikėsite, bet Putinas išlindo iš bunkerio ir aplankė Krymo tiltą“, – juokaujama ukrainietiškuose „Telegram“ kanaluose.

Kiek anksčiau interneto leidinys „Krym. Realii“, kuriuo rėmėsi „Ukrinform“, pranešė, kad okupantai rusai atnaujino eismą automobiliams skirta Krymo tilto dalimi.

„Eismas per sprogimą apgadinta automobiliams skirta Krymo tilto dalimi vėl atnaujintas“, – sakoma pranešime.

Spalio 8 d. ant tilto, jungiančio Rusiją ir okupuotą Krymą, nugriaudėjo sprogimas ir kilo gaisras. Dėl šio incidento Rusija apkaltino Ukrainą ir asmeniškai Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovą Kyrylą Budanovą.

Vladimiras Putinas

Keršydama už Krymo tilto dalinį sugriovimą ir patyrusi kitų žeminančių karinių pralaimėjimų Ukrainoje, Rusija spalio mėnesį pradėjo atakuoti Ukrainos energetikos infrastruktūrą, sukeldama plataus masto elektros energijos tiekimo nutraukimus.

Penktadienį V. Putinas pareiškė, kad Rusijos atakos buvo „neišvengiamas“ Maskvos atsakas į Ukrainos smūgius Rusijos infrastruktūrai, įskaitant Kerčės tiltą.

Lapkritį Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerija skelbė, kad Krymo tilto pajėgumai nebus visiškai atkurti bent iki 2023 m. rugsėjo.

Kaip teigta suvestinėje, lapkričio 8 d. buvo numatytas vieno iš dviejų šį tiltą sudarančių kelių uždarymas, kad būtų galima pakeisti vieną apgadintą 64 metrų ilgio atkarpą.

Turimomis žiniomis, iš viso suplanuoti keturi per praėjusio mėnesio sprogimą apgadintų tilto atkarpų pakeitimai.

Nors Maskvos statytiniai Kryme yra pareiškę, kad šios atkarpos bus pakeistos iki gruodžio 20 d., Rusijos prezidentui V. Putinui buvo pateikta informacija, kad dėl tolesnių darbų automobilių eismo trikdžiai numatomi iki 2023 m. kovo.

Tuo metu geležinkelio linijos remonto darbų pabaiga numatoma 2023 m. rugsėjį, tačiau Rusijos vicepremjeras yra nurodęs, kad procesus bus siekiama paspartinti.

Nors šia linija šiuo metu galimas traukinių eismas, jis išlieka ribotas. Anot JK gynybos ministerijos, remonto darbų eiga priklausys nuo oro sąlygų artėjančiais žiemos mėnesiais.

Žvalgybos duomenų suvestinėje priduriama, kad ataka prieš šį tiltą sutrikdė Rusijos logistiką ir apribojo šios šalies galimybes pervežti karinę techniką ir karius.

Ministerija nurodė, kad tiltą apgadinęs sprogimas, neseniai prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną surengta ataka ir įtariamas Maskvos ginkluotųjų pajėgų atsitraukimas iš Ukrainos Chersono srities komplikuoja Rusijos politinės vadovybės bandymus kalbėti apie laimėjimus kare prieš Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)