„Kai mums smogia, mes smogiame atgal“, – pareiškė jis Kremliaus žmogaus teisių tarybos posėdyje ir pabrėžė, kad jo šalies strategija pagrįsta „vadinamųjų atsakomųjų smūgių“ politika.

Vieno tarybos nario paprašytas pažadėti, kad Rusija pirmoji nepanaudos branduolinių ginklų, V. Putinas atkirto, kad Rusija apskritai negalėtų panaudoti branduolinių ginklų, jeigu ji sutiktų nepanaudoti jų pirmoji, o po to sulauktų branduolinio smūgio.

„Kalbant apie tai, kad Rusija jokiomis aplinkybėmis pirmoji nepanaudos [branduolinių ginklų]. Jeigu jokiomis aplinkybėmis nepanaudos pirmoji, reiškia, kad nepanaudos [jų] ir antroji, nes galimybė panaudoti [branduolinius ginklus] branduolinio smūgio mūsų teritorijai atveju bus labai ribota“, – aiškino V. Putinas.

Kremliaus šeimininkas, kuris yra ne kartą sakęs, kad Rusija yra pasirengusi panaudoti „visas turimas priemones“ ginti savo teritoriją, įskaitant aneksuotas Ukrainos sritis, atmetė Vakarų kritiką, kad tokie pareiškimai prilygsta žvanginimui branduoliniais ginklais.

„Mes neišprotėjome. Mes visiškai suvokiame, kas yra branduoliniai ginklai, – sakė V. Putinas. – Mes jų turime ir jie yra pažangesni ir modernesni negu ginklai, kuriuos turi bet kokia kita branduolinė valstybė.“

Anot jo, priminimai apie jo šalies branduolinių ginklų arsenalą „nėra konfliktų eskalaciją provokuojantis veiksnys, o veikiau atgrasymo veiksnys“.

V. Putinas taip pat pažadėjo, kad Rusija toliau sieks savo tikslų Ukrainoje, ir pabrėžė, kad „mes nuosekliai kovosime už savo interesus“.

„Ginsime save, naudodami visas turimas priemones“, – vėl pareiškė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)