Tačiau šįkart jų scena priešpriešoje su Rusijos lyderiu tapo kritikų liaupsių sulaukęs JAV televizijos serialas „Kortų namelis“ (The House of Cards), kurio trečio sezono premjera „Netflix“ platformoje įvyks penktadienį, sakė atlikėjos trečiadienį paskelbtame interviu.

To sezono trečioje serijoje „Pussy Riot“ narės Marija Aliochina ir Nadežda Tolokonikova akis į akį susiduria su išgalvotu Rusijos vadovu Viktoru Petrovu per vakarienę, organizuotą makiaveliško antiherojaus Frenko Andervudo, kurį vaidina Kevinas Spacey.

Ta vakarienė virto katastrofa, kai rusės pankės, vaidinančios save, kartu su savo kolega aktyvistu Piotru Verzilovu išsako piktų pareiškimų Andervudo svečio adresu.

„Mes atsistojam, Petia (Verzilovas) trenkia kumščiu į stalą ir pareiškia, kad norėtų pasiūlyti tostą“, – sakė N.Tolokonikova Rusijos opozicijos savaitraščiui „Novoje vremia“.

„Ir mes geriame už Rusijos prezidentą, kuris taip myli savo draugus, kad pardavė jiems pusę šalies; už vyriausiąjį ginkluotųjų pajėgų vadą, kuris nebijo nieko, išskyrus gėjus“, – pasakojo 25 metų atlikėja.

Tuomet Andervudas stebi, kaip aktyvistės atlieka specialiai tai serijai parašytą dainą kartu su JAV feminisčių grupe „Le Tigre“.

N.Tolokonikova sakė, kad serialo kūrėjas Beau Willimonas paprašė jų parašyti dainą, „nukreiptą prieš išgalvotą Putiną“.

„Pagalvojom, kad toks žingsnis būtų pernelyg tiesmukas, todėl parašėm jiems tarptautinę dainą anglų kalba „Don't Cry Genocide“ („Neverk, genocide“), pašvęstoje visuomenės militarizavimui ir ypač Amerikos bepiločiams orlaiviams“, – pridūrė ji.

2012 metų vasarį kelios „Pussy Riot“ narės įsiveržė ant pagrindinės Maskvos katedros altoriaus ir atliko dainą, kurią vadino „pankų malda“, prašydamos Dievo Motiną „išvaryti Putiną“.

N.Tolokonikova ir M.Aliochina po to incidento buvo nuteistos kalėti už chuliganizmą. Į laisvę jos išėjo 2013 metų pabaigoje.

N.Tolokonikova sakė, kad V.Petrovo personažo prototipas yra V.Putinas.

Rusijos lyderį vaidina danų aktorius Larsas Mikkelsenas, iš išvaizdos labai panašus į dabartinį Kremliaus vadovą.

Tačiau, pasak N.Tolokonikovos, L.Mikkelsenas yra per aukštas, palyginti su V.Putinu.

„Ir jo veidas per liesas. Tai ankstyvasis Putinas, prieš botoksą“, – aiškino ji, turėdama omenyje gandus, kad V.Putinas pasidarė veido raukšles išlyginančių botokso injekcijų.

Aktyvistės sakė, kad didžiulio populiarumo sulaukusios JAV politinės dramos kūrėjai taip pat nesugebėjo perteikti tikrojo V.Putino, buvusio KGB agento, būdo.

„Manau, jie ne visiškai supranta, kas yra KGB narys. Filme Petrovas panašesnis į cariuką, – sakė 26 metų M.Aliochina. – Palyginti su Putinu, jis pernelyg linksmas. Iš tikrųjų tai kažkoks hibridas tarp (velionio Rusijos prezidento Boriso) Jelcino ir Putino.“