Tarp minėtų vaivadijų nėra Palenkės, su kuria ribojasi Lietuva, tačiau sunkvežimiams draudžiama važiuoti Varmijos ir Mozūrų vaivadijų keliais.

Tokių veiksmų imtasi dėl to, kad vilkikai ir transportiniai automobiliai blokuoja užpustytus kelius ir trukdo dirbti sniego valymo mašinoms. Vietomis sniego pusnys siekia 3 metrus aukščio.

Sudėtingiausios eismo sąlygos yra pietinėje ir rytinėje Lenkijoje. Lenkiją jau antra para yra suparalyžiavęs sniegas ir šaltis. Ketvirtadienį vietomis užregistruota daugiau kaip 20 laipsnių Celsijaus žemiau nulio.

Lenkijos viešųjų kelių generalinėje direkcijoje informavo, kad ketvirtadienį ryte neišvažiuojami buvo 17 valstybinės reikšmės kelių. Ypač sunki padėtis susidarė greitkelyje Varšuva-Katovicai, taip pat kelyje Krokuva-Kelcai ir Legnicos regione.

Numatoma, kad visų valstybinių kelių nuvalymas užtruks maždaug 8 valandas. Rajoniniai keliai yra visiškai neišvažiuojami. Daugelis miestelių ir kaimų atskirti nuo išorinio pasaulio, maistas jų gyventojams gabenamas sraigtasparniais ir ugniagesių mašinomis. Padėti valyti sniegą iškviesta kariuomenė.

Gausus sniegas ir nuo vėjo griūvantys medžiai nutraukė daug elektros perdavimo linijų. Sudėtingos ir traukinių eismo sąlygos - trečiadienį tarp Gdansko ir Katovicų buvo įstrigę 5 traukiniai.

Beveik visi traukiniai vėluoja po 2-3 valandas. Ketvirtadienį traukinys iš Vilniaus į Balstogę atvyko pavėlavęs valandą. Tokios žiemos Lenkijoje nebuvo 20 metų.