Remiantis naujausiais Merilando valstijoje įsikūrusio Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, per pastarąsias 24 valandas JAV nustatyti 59 747 nauji atvejai. Iš viso Amerikoje yra 3,3 mln. infekuotųjų COVID-19, o mirusiųjų skaičius padidėjo 442 aukomis – iki 135 171.

Infekcijų skaičius išaugo prezidento Donaldo Trumpo administracijai raginant rudenį vėl atidaryti mokyklas, skelbia theguardian.com. Tiesa, dėl didelio naujų atvejų skaičiaus keleto valstijų gubernatoriai atsisakė ankstesnių ketinimų atšaukti karantiną, o kai kurie iš jų ragina dėvėti apsaugines veido kaukes.

Sekmadienį Floridos valstijoje buvo nustatyta 15 300 naujų susirgimų. Tai yra naujas rekordas, nes nuo pandemijos pradžios nė vienoje valstijoje per parą nebuvo užfiksuotas didesnis naujų atvejų šuolis. Teksaso valstijoje hospitalizuotų pacientų skaičius padidėjo 327 – iki 10 410. Hospitalizacijos atvejų šioje valstijoje daugėja jau 14 dienų iš eilės.

Japonija ir JAV dalijasi informacija apie koronaviruso atvejus JAV karinėse bazėse Okinavos prefektūroje, kai trijose bazėse buvo nustatyti 62 nauji atvejai, pirmadienį pranešė vyriausybės atstovas spaudai.

Okinavos prefektūros pareigūnų teigimu, liepos 7–12 d. COVID-19 infekcija buvo patvirtinta 39 jūrų pėstininkų aviacijos bazės „Futenma“ kariams, 22 bazės „Camp Hansen“ kareiviams ir vienam bazėje „Camp Kinser“ esančiam asmeniui,

„Japonija ir JAV dalijasi informacija apie užsikrėtusio karinio personalo veiklą ir turėtus kontaktus“, – įprastinės trumposios spaudos konferencijos metu sakė Yoshihide Suga.

Nauji rekordai Indijoje, Filipinuose


Indija pranešė apie dar vieną vienos paros rekordą – 28 701 naują atvejį. Iš viso šalyje koronavirusu serga 878 254 gyventojai, informuoja dw.com. Indijos sveikatos apsaugos ministras taip pat nurodė, jog nuo COVID-19 mirė dar 500 žmonių, taigi iš viso šalyje jau yra 23 174 koronaviruso aukos.

Naujasis Delis, Mumbajus, Čenajus, Bengalūras ir Puna yra labiausiai koronaviruso paveikti miestai. Indijos valstijos vėl sugriežtino karantino priemones, kurios buvo sušvelnintos siekiant pagelbėti susilpnėjusiai ekonomikai. Pastarąsias keturias dienas Indija kasdien pranešė apie rekordinį naujų atvejų augimą. Pagal koronavirusu sergančių žmonių skaičių Indija užima trečią vietą po JAV ir Brazilijos.

Patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius Vokietijoje išaugo 159 – iki 198 963, pirmadienį paskelbė Roberto Kocho infekcinių ligų institutas.

Pirmadienį Filipinų sveikatos apsaugos ministras patvirtino 162 naujas mirtis nuo koronaviruso. Tai yra kol kas didžiausias vienos paros aukų skaičius šalyje. Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas paaiškino, kad valdžios institucijos patvirtino keletą ankstesnių mirties atvejų, įtrauktų į bendrą skaičių.

Sveikatos apsaugos ministerija teigė, kad Filipinuose COVID-19 nusinešė 1 534 žmonių gyvybes, o infekuotųjų padaugėjo 2 124 – iki 56 259.

„Mes vis dar deriname duomenis, todėl neišvengiamai randame mirties atvejų, neįtrauktų į oficialią statistiką“, – spaudos konferencijos metu kalbėjo sveikatos apsaugos viceministrė Maria Rosario Vergeire.

Meksika aukų skaičiumi aplenkė Italiją


Meksika sekmadienį pakilo į ketvirtą vietą pasaulyje pagal mirčių nuo koronavirusinės infekcijos (COVID-19) skaičių, pralenkdama Italiją, nurodė Meksikos sveikatos apsaugos pareigūnai.

„Meksikoje patvirtinta 299 750 infekcijos atvejų ir 35 006 mirtys“, – teigė pareigūnai.

Italijoje infekcijos aukomis iš viso tapo 34 954 žmonės.

Mirčių skaičiumi Meksiką dabar lenkia JAV, Brazilija ir Jungtinė Karalystė (JK).

Madagaskare nuo koronaviruso mirė du įstatymų leidėjai


Sekmadienį Madagaskaro prezidentas Andry Rajoelina pranešė, jog du šalies įstatymų leidėjai – vienas buvo Senato narys, kitas – senatoriaus pavaduotojas – mirė nuo koronaviruso. COVID-19 infekcija buvo patvirtina dar 11 senatorių pavaduotojų ir 14 senatorių, nurodė prezidentas. Liepos 5 d. Indijos vandenyne esanti sala savo sostinėje Antananaryve vėl įvedė karantiną, padaugėjus naujų susirgimų. Ankstesnio karantino priemonės buvo sušvelnintos prieš du mėnesius, rašoma AFP.