„BBC Radio 4“ laidos „Today“ metu jis nurodė, jog valdžios institucijoms reikia geriau bendrauti su jaunesniais visuomenės nariais.

„Vis daugiau šalių fiksuojami lokalizuoti protrūkiai ir naujų atvejų augimas. Žinome, kad tai yra pasikeitusio žmonių elgesio rezultatas, – pareiškė jis. – Gauname pranešimų iš kelių sveikatos priežiūros institucijų apie didesnį naujų infekcijų skaičių tarp jaunų žmonių. Mano nuomone, reikia iš naujo pagalvoti, kaip geriau įtikinti jaunus žmones saugotis.“

Dr. H. Kluge teigė, jog turi dvi dukras ir supranta, kad jauni žmonės „nori išnaudoti vasarą“, tačiau pridūrė: „Jie yra atsakingi už savo, savo tėvų, senelių ir bendruomenės sveikatą. Dabar žinome, koks elgesys padeda apsisaugoti, todėl panaudokime turimas žinias.“

Prancūzijos sveikatos apsaugos ministras neseniai paragino gyventojus būti budresnius, smarkiai padaugėjus naujų COVID-19 atvejų tarp jaunų žmonių, o Vokietijos visuomenės sveikatos patariamoji įstaiga pareiškė esanti „smarkiai susirūpinusi“ dėl šalyje pastarąsias keletą savaičių daugėjančių susirgimo atvejų.

Katalonijos valdžia dviem savaitėms uždarė visus naktinius klubus, o Barselonoje ir Leridoje bei šių miestų rajonuose esančiuose baruose įvedė komendanto valandą, kuri įsigalioja nuo vidurnakčio. Abiejuose miestuose pranešama apie išaugusį naujų COVID-19 atvejų skaičių.

Valdžia taip pat patarė Barselonos gyventojams likti namuose, tačiau šio patarimo niekas nepaiso – žmonės plūsta į paplūdimius. Uždarius pasilinksminimo vietas ir įvedus komendanto valandą, kai kurie jauni žmonės gatvėse pradėjo rengti išgertuvių vakarėlius, arba „botellones“.

Katalonijos prezidentas Quimas Torra pareikalavo nutraukti tokį elgesį: „Šiandien išgertuvės gatvėje yra ne vakarėlis, o solidarumo stoka.“

Panašiai kalbėjo ir Prancūzijos sveikatos apsaugos ministras, kuris paragino jaunuolius būti budrius ir paisyti koronaviruso saugos reikalavimų, įskaitant atstumo nuo kitų žmonių laikymąsi, rankų plovimą ir apsauginių kaukių dėvėjimą. „Kai masiškai tiriame žmones, matome labai daug jaunų pacientų, daugiau nei ankstesnės bangos metu“, – savaitgalį sakė Olivier Veranas.

Prancūzijos gydytojų profesinės sąjungos prezidentas Jerome’as Marty nurodė, kad vasaros atostogos bus lemiamas koronaviruso krizės momentas.