Per savaitę registruojamų mirčių skaičius didėjo penktą kartą iš eilės. „Truko devynis mėnesius, kol pasiekėme milijoną mirusiųjų. Keturių mėnesių reikėjo pasiekt 2 mln. ir trijų mėnesių – 3 mln.“, - kalbėjo PSO vadovas.

Ekspertai ypač sunerimę dėl infekcijų ir hospitalizacijų skaičiaus augimo 25-59 metų amžiaus žmonių grupėje. Tai galimai susiję su labiau užkrečiamais naujos atmainos koronavirusais ir tuo, kad šiose amžiaus grupėse vyksta daugiau socialinių kontaktų, sakė T. A. Ghebreyesusas.

Pandemija per kelis mėnesius gali būti suvaldyta, tęsė jis. Tačiau tam būtina nuosekliai ir visame pasaulyje įgyvendinti visas priemones. Tarp jų yra tokios apsaugos priemonės, kaip rankų plovimas, distancijos laikymasis ir kaukių dėvėjimas, taip pat vakcinacija.

PSO kartu pasisakė prieš privalomus koronaviruso skiepų pažymėjimus keliaujant į kitas šalis. Argumentuojama, kad kol kas yra tik ribotų duomenų apie tai, ar vakcina sumažina ir pavojų apkrėsti kitus. Be to, toks pažymėjimas padidins nelygybę keliaujant. Pirmiausiai pasiturinčios šalys jau paskiepijo milijonus žmonių. Tuo tarpu daug skurdesnių valstybių dar tik laukia vakcinos.

PSO vis ragina turtingąsias šalis daugiau vakcinos perduoti skurdesnėms valstybėms. Daugelyje turtingų šalių pirmąją vakcinos dozę jau yra gavęs kas ketvirtas pilietis, o žemų pajamų šalyse tokių yra tik kas 500.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)