„Tai nerimą kelianti situacija, tad per trumpą laiko tarpą privalome padaryti daugiau, nei kol kas padarėme, ir griežtinti visuomenės sveikatos ir socialines priemones, kad užtikrintume, jog galime plokštinti kai kuriose šalyse vertikaliai į dangų šaunančias kreives“, – spaudos konferencijoje sakė PSO Europos padalinio vadovas Hansas Kluge, omenyje turėdamas Jungtinėje Karalystėje (JK) aptiktą naujos atmainos koronavirusą.

Nors natūralu, kad virusas kinta, o naujosios atmainos koronaviruso simptomai, kaip manoma, nėra sunkesni, „greitesnis jo perdavimas“ vis tiek kelia nerimą, teigė PSO Europos padalinio vadovas.
„Nepaskelbus griežtesnių apribojimų viruso plitimui stabdyti, pasekmės ir taip daug spaudimo patiriančioms sveikatos apsaugos institucijoms bus dar didesnės“, – teigė H. Kluge.

Jis rekomendavo imtis priemonių, kurios „mums visiems ir taip puikiai žinomos“: reikalauti visuotinio kaukių dėvėjimo, riboti susibūrimus, užtikrinti atstumo laikymąsi ir tinkamą higieną.

Šios priemonės, kartu su adekvačiu testavimu, karantino ir saviizoliacijos vykdymu, veiks, jei jų laikysimės visi kartu, teigė H. Kluge.