„Pateikiau [prezidentui] prašymą dėl mano vyriausybės atsistatydinimo“, – per televiziją sakė S. Hariris.

Premjeras ragino visus libaniečius išsaugoti taiką ir neleisti šalies ekonomikai dar labiau nusmukti.

Precedento neturintys protestai Libaną krėtė beveik dvi savaites. Demonstrantai reikalavo pertvarkyti politinę klasę, laikomą nekompetentinga ir korumpuota.

Bankai ir mokyklos vis dar nedirba, o paprastai judrios Beiruto pagrindinės arterijos antradienį buvo užblokuotos protestuotojų.

S. Hariri pareiškimą kai kurie protestuotojai, sugrįžę į protestų epicentrą sostinės centre, sutiko džiaugsmingais šūksniais.

Anksčiau dešimtys riaušininkų įsiveržė į Riado al Solhio aikštę, esančią netoli vyriausybės būstinės, ir užpuolė protestuotojus, padeginėjo jų palapines ir draskė plakatus, sakė ten esantis naujienų agentūros AFP korespondentas.

Ši beprecedentė ataka sostinėje prieš daugiausiai taikiai vykusius protestus privertė kariuomenę ir riaušių policiją imtis malšinti smurtą.

Tie patys priešingos stovyklos demonstrantai anksčiau buvo susirinkę netoliese esančioje gatvėje ir puldinėjo taikius protestuotojus, blokavusius svarbią eismo magistralę, sakė kitas AFP reporteris.

Užpuolikai skandavo šūkius, reikšdami palaikymą dviejų šiitų judėjimų lyderiams: „Hizbollah“ vadovui Hassanui Nasrallah ir „Amal“ vadovui Nabihui Berri.

Įsikišus policijai įvyko virtinė padrikų susirėmimų.