"Kaltinamasis žino, kad per trejus metus ir aštuonis mėnesius trukusią apsiaustį, jo artilerija ir snaiperiai šaudė į civilius gyventojus, kurdami Sarajeve siaubo atmosferą", - pareiškė prokuroras Alanas Tiegeras teisme, R.Karadžičiui boikotuojant trečią teismo posėdį.

"Kaltinamasis ne tik jiems netrukdė ir jų nenubaudė..., jis juos skatino", - sakė prokuroras.

64-erių R.Karadžičius prieš teismą stos dėl vienuolikos kaltinimų genocidu, karo nusikaltimais ir nusikaltimais žmoniškumui per 1992-1995 metų Bosnijos karą, nusinešusį maždaug 100 tūkst. gyvybių ir privertusį apie 2,2 mln. žmonių palikti savo namus.

Jam taip pat pateikti kaltinimai dėl trejus metus ir aštuonis mėnesius trukusios Sarajevo apsupties, pasibaigusios 1995 metų lapkritį. Per ją žuvo apie 10 tūkst. žmonių, daugiausia civilių gyventojų.

Dar jis kaltinamas daugiau kaip 7 tūkst. musulmonų vyrų ir berniukų žudynėmis Srebrenicoje 1995 metų liepą.

Besislapstantis R.Karadžičius buvo suimtas Belgrade 2008 metų liepą praėjus 13 metų nuo JT tribunolo paskelbto kaltinimo.

Jis atmeta visus jam reiškiamus kaltinimus, kuriuos įrodžius, jam grėstų įkalinimas iki gyvos galvos.

R.Karadžičius pirmadienį toliau atsisakė dalyvauti teismo posėdyje, tvirtindamas, kad jam reikia daugiau laiko gynybai parengti. Jis teisme ginasi pats.

Anksčiau pirmadienį tribunolui paskelbtame laiške jis pareiškė dalyvausiąs specialiame tribunolo procesiniame posėdyje antradienį, kur bus sprendžiama ką daryti toliau, kai R.Karadžičius ignoruoja teismo posėdžius.