Sulaikytasis asmuo buvo neteisingai identifikuotas.

Vietinė žiniasklaida anksčiau skelbė, kad įtariamasis sulaikytas picerijoje.

Manoma, kad Najimas Laachraoui iš incidento vietos pasišalino, palikdamas nesprogusią savižudžio liemenę. Skelbiama, kad praėjusiais metais Paryžiaus atakų organizatorių bute ant sprogstamųjų medžiagų rasti DNR sutampa su šio ieškomo nusikaltėlio, praneša „Skynews“.

N. Laachraoui įtariamas gaminęs sprogmenis praėjusių metų teroro atakoms Paryžiuje. Šio žmogaus DNR rasti tiek Briuselio, tiek Paryžiaus teroro atakų vietose.

Teisėsauga šio vyro paiešką yra paskelbusi nuo pernai gruodžio 4 d. Pranešama, kad N. Laachroui 2013 m. vasarį atvyko į Europą iš Sirijos. Rugsėjo pradžioje šis vyras buvo patikrintas Austrijos-Vengrijos pasienyje, jis pateikė dokumentus, kuriuose buvo nurodyta kita pavardė. Tąkart jis buvo kartu su prieš kelias dienas Briuselyje suimtu Paryžiaus teroro išpuolių organizatoriumi Salahu Abdeslamu.

Bombas susprogdino broliai

Belgijos transliuotojai RTBF ir VRT praneša, kad teroro išpuolių metu susisprogdinę broliai yra kalti dėl sprogdinimų abiejose vietose – tiek oro uoste, tiek metro. Pranešama, kad pirminė informacija buvo netiksli – oro uoste susisprogdino tik vienas iš brolių, jis yra užfiksuotas stebėjimo kamerų. Tuo tarpu antrasis brolis netrukus įvykdė sprogdinimą Malbeko stotelėje miesto centre. Tas sprogdinimas nusinešė apie 20 žmonių gyvybių.

RTBF nurodė, kad tie broliai – Khalidas ir Brahimas el Bakraoui – buvo žinomi policijai dėl praeityje įvykdytų nusikaltimų, tačiau tie nusikaltimai nebuvo susiję su terorizmu.

Transliuotojo pranešime sakoma, kad Kh.el Bakraoui, naudodamasis išgalvotu vardu, nuomojo butą, kuriame praėjusią savaitę policija surengė reidą per operaciją, kurios metu buvo sulaikytas S. Abdeslamas, laikomas vienu iš teroro išpuolių Paryžiuje sumanytojų.

Policija suėmė S. Abdeslamas, kuris buvo labiausiai ieškomas žmogus Europoje, penktadienį per dramatišką operaciją, kuri buvo giriama kaip Belgijos kampanijos prieš terorizmą pergalė.

Manoma, kad Khalidas taip pat nuomojo butą Belgijos pietiniame Šarlerua mieste, kuriame S. Abdeslamas ir kiti Briuselyje apsistoję „Islamo valstybės“ džihadistai pasiruošė lapkričio 13-osios atakoms Paryžiuje, nusinešusioms 130 žmonių gyvybių.

Vienas policijos šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad vidurinysis iš trijų vyrų, matomų oro uosto apsaugos kamerų vaizdo įraše prieš pat driokstelint dviem sprogimams, tikriausiai buvo Ibrahimas El Bakraoui.